2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 366 HUF
1 GBP 431 HUF

Milyen töltőt vásároljunk 18650-es akkumulátorhoz?

A 18650-es mérettel rendelkező akkumulátorok az egyik legnépszerűbbnek számítanak a felhasználók körében, hiszen méretük és kapacitásuk miatt ideális erőforrások a legtöbb hordozható elektronikai cikk számára. De nem elég csak a megfelelő minőségi akkut megvásárolni, szükség van hozzá egy olyan készülékre is, amely alkalmas annak töltésére. De milyen töltőt érdemes beszerezni 18650-es méretű akkuhoz? Cikkünkből kiderül!

Méret

18650-es méretű akkuhoz hiába keresünk pontosan ekkora méretű töltőt, szinte biztosan nem fogunk találni. Szerencsére manapság a töltők állítható méretűek, így többféle méretű erőforrás is elhelyezhető bennük. A legtöbb töltőbe beleférnek akár kicsit több mint két és fél centi vastag darabok is, míg magasság terén a 440 milliméter és 6,5 centiméter közötti méret dominál. A közepesnek számító 18650-es akkuk számára a töltők nagy része ideális, de a meglepetések elkerülése érdekében mindenképpen ajánlott alaposan átolvasni a paraméterekre vonatkozó leírást.

Hány akku töltésére alkalmas?

A 18650-es akkuk töltésére is alkalmas készülékek általában egy-, kettő- vagy négyágyasak, azaz ennyi erőforrás egyidejű töltésére alkalmasak. De azok számára, akik több akkuval működő eszközzel rendelkeznek, kaphatók hat- és nyolcágyas modellek is. Ez utóbbi akár az egész család számára ideális lehet, és elkerülhetők az ezzel kapcsolatos konfliktusok.

Milyen az ideális töltő?

Az ideális töltő amellett, hogy a szükséges számú akku egyidejű töltésére alkalmas, nem árt, ha más előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik. Ma már nem elég, ha az akkuk csupán 230 V-os feszültségű fali aljzatra csatlakoztatva tölthetők. Nagyobb mobilitást biztosítanak a különböző típusú USB kábelek, amelyek segítségével powerbankről, laptopról, mobiltelefonról, de akár az autókban található szivargyújtóról is tölthetők az akkuk. Szintén a kényelmes napi használatot szolgálják az LCD kijelzővel rendelkező modellek, amelyek mutatják a töltés állapotát, így pontosan tudhatjuk, hogy mennyi idő van még hátra a maximális töltöttségi szint eléréséig.

Megbízható minőség? Honnan?

Az akkuk és a töltők kínálatában sok az internetről rendelhető kétes eredetű darab, ezért érdemes a 18650-es méretű töltők vásárlásakor is az ismert gyártók eszközeit választani. Az XTAR termékei egyértelműen a jó használhatóságot, a megbízhatóságot és a biztonságot képviselik a piacon. Azonban nem mindegy, hogy honnan rendelünk töltőt, mindenképpen érdemes megbízható forrásból beszerezni, hiszen sok a gyenge minőségű utánzat. A 18650-Akku.hu webáruházában garantáltan eredeti XTAR töltőket forgalmaznak, ráadásul a honlapon minden fontos paraméter meg van adva, amely jelentősen megkönnyíti a megfelelő töltő kiválasztását./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum