2022. 07. 1. péntek

Tihamér, Annamária
1 EUR 397 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Hasznos tanácsok a kerékpár felniprofil kiválasztásával kapcsolatban

Hasznos tanácsok a kerékpár felniprofil kiválasztásával kapcsolatban

Mennyit számít a kerékpár felniprofil magassága azzal kapcsolatban, ahogy a kerékpáron ülve érzed magad? Érdemes-e elmenned a manapság divatosnak számító magasabb, aero felniprofilok irányába?

 

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a bejegyzés keretei között. Többek között azért is, mert a tapasztalataink szerint egyértelmű, hogy néhány dolgot nem árt tisztázni a témakör kapcsán. Úgyhogy lássuk, mire érdemes leginkább figyelni kerékpárfelni választásánál.

Mi a baj a magas aeroprofilos felnivel szerelt biciklikerekekkel?

A kérdés első hallásra vagy olvasásra akár még meglepődésre is okot adhat. Ugyanis ha az ember ránéz a mostanában igen komoly népszerűségnek örvendő fixi kerékpárokra, akkor talán nem is igazán érti, milyen probléma lehet ezekkel a gépekkel.

Aztán menet közben viszonylag rövid időn belül kiderül az igazság. Merthogy a helyzet az, hogy a szokásosnál magasabb aeroprofilos felnivel ellátott kerékpárok ráznak. Méghozzá meglepő, mennyire.

Ehhez a nem éppen kellemes hatáshoz adjuk még hozzá pluszban azt a körülményt, hogyha a magyarországi hepehupás útviszonyok között szeretnénk használni őket.

Mennyit számít a felniprofil magasságának kérdése bringázás közben?

Nyilván nem túl nagy titok, hogy meglehetősen sokat. Komolyan képes ugyanis befolyásolni a felni magassága azt, hogy a bringa teherbírása miként alakul, hogyan viselkedik menet közben, illetve te magad hogyan is érzed magad a nyeregben.

Úgyhogy ennek megfelelően lehet létjogosultsága a BikePro.hu-nál kapható magasabb aeroprofilos kerékpárfelniknek is. Viszont egy meglehetősen szűk szegmens esetében, akik pályakerékpárosok, vagy pedig imádnak különféle trükköket kivitelezni a kerékpáron ülve.

Viszont a felhasználók zöme nem ebbe a kategóriába tartozik. Sokkal inkább azt célszerű tehát előzetesen átgondolni, hogy várhatóan mire és miként szeretnéd használni a bringád. Pontosan ezzel kapcsolatban adunk néhány praktikus támpontot a következőkben.

Leginkább a következőket érdemes figyelembe venni a felniprofil magasságának kérdésében

Ahogy szinte minden más esetben, itt is a kerékpár várható felhasználása a mérvadó. Hacsak nem pályakerékpáros versenyzőként törekszel a maximális teljesítményre, és nem is szeretnél fixivel trükköző babérokra törni, akkor felesleges az aerofelnis vonalhoz ragaszkodnod.

Merthogy le merjük fogadni, hogy a menetkényelem neked sem utolsó szempont bringázás közben. Amikor általános városi vagy trekking kerékpározás során vagy épp a szeren, akkor a komfortérzeted nem elhanyagolható tényező.

Úgyhogy ennek szellemében nem érdemes felülnöd az areo felni-féle „hype vonatra”, merthogy egy megfelelő minőséget képviselő alacsony profilos és széles felni bőven kiszolgálhatja az igényeid./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum