2023. 01. 31. kedd

Marcella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 444 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Hasznos tanácsok a kerékpár felniprofil kiválasztásával kapcsolatban

Hasznos tanácsok a kerékpár felniprofil kiválasztásával kapcsolatban

Mennyit számít a kerékpár felniprofil magassága azzal kapcsolatban, ahogy a kerékpáron ülve érzed magad? Érdemes-e elmenned a manapság divatosnak számító magasabb, aero felniprofilok irányába?

 

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a bejegyzés keretei között. Többek között azért is, mert a tapasztalataink szerint egyértelmű, hogy néhány dolgot nem árt tisztázni a témakör kapcsán. Úgyhogy lássuk, mire érdemes leginkább figyelni kerékpárfelni választásánál.

Mi a baj a magas aeroprofilos felnivel szerelt biciklikerekekkel?

A kérdés első hallásra vagy olvasásra akár még meglepődésre is okot adhat. Ugyanis ha az ember ránéz a mostanában igen komoly népszerűségnek örvendő fixi kerékpárokra, akkor talán nem is igazán érti, milyen probléma lehet ezekkel a gépekkel.

Aztán menet közben viszonylag rövid időn belül kiderül az igazság. Merthogy a helyzet az, hogy a szokásosnál magasabb aeroprofilos felnivel ellátott kerékpárok ráznak. Méghozzá meglepő, mennyire.

Ehhez a nem éppen kellemes hatáshoz adjuk még hozzá pluszban azt a körülményt, hogyha a magyarországi hepehupás útviszonyok között szeretnénk használni őket.

Mennyit számít a felniprofil magasságának kérdése bringázás közben?

Nyilván nem túl nagy titok, hogy meglehetősen sokat. Komolyan képes ugyanis befolyásolni a felni magassága azt, hogy a bringa teherbírása miként alakul, hogyan viselkedik menet közben, illetve te magad hogyan is érzed magad a nyeregben.

Úgyhogy ennek megfelelően lehet létjogosultsága a BikePro.hu-nál kapható magasabb aeroprofilos kerékpárfelniknek is. Viszont egy meglehetősen szűk szegmens esetében, akik pályakerékpárosok, vagy pedig imádnak különféle trükköket kivitelezni a kerékpáron ülve.

Viszont a felhasználók zöme nem ebbe a kategóriába tartozik. Sokkal inkább azt célszerű tehát előzetesen átgondolni, hogy várhatóan mire és miként szeretnéd használni a bringád. Pontosan ezzel kapcsolatban adunk néhány praktikus támpontot a következőkben.

Leginkább a következőket érdemes figyelembe venni a felniprofil magasságának kérdésében

Ahogy szinte minden más esetben, itt is a kerékpár várható felhasználása a mérvadó. Hacsak nem pályakerékpáros versenyzőként törekszel a maximális teljesítményre, és nem is szeretnél fixivel trükköző babérokra törni, akkor felesleges az aerofelnis vonalhoz ragaszkodnod.

Merthogy le merjük fogadni, hogy a menetkényelem neked sem utolsó szempont bringázás közben. Amikor általános városi vagy trekking kerékpározás során vagy épp a szeren, akkor a komfortérzeted nem elhanyagolható tényező.

Úgyhogy ennek szellemében nem érdemes felülnöd az areo felni-féle „hype vonatra”, merthogy egy megfelelő minőséget képviselő alacsony profilos és széles felni bőven kiszolgálhatja az igényeid./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek