2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF

A mosogató beépítésének legfőbb tudnivalói

Minden konyhai mosogató esetében felmerül a kérdés, hogy vajon a süllyesztett, az alulról ragasztott vagy a ráültetett, esetleg a hagyományos megoldás-e a legjobb választás. Sok esetben a személyes igények szabják meg, hogy hova és mi kerül, hiszen csak tőlünk függ, hogy milyen mosogatótálcát szerzünk be a konyhába. Ahány ház, annyi szokás, ami ezekre a kellékekre is igaz. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit érdemes tudni a beépítéssel kapcsolatban.

Telepítési lehetőségek

A piacon jelenleg többféle mosogatómedencét is be lehet szerezni, amiket aztán még többféle módon tudunk beépíteni a helyére. A kínálat akkora, hogy szinte képtelenség eldönteni, hogy melyik passzolna legjobban a konyhába. Ha azonban megvan a stílus, akkor onnan már egy fokkal könnyebb dönteni, hiszen tudni fogjuk, milyen anyagú, színű, esetleg kivitelű mosogatóra vágyunk.

Az onlineMárkaboltok Blanco mosogatótálcái között bőven akad különleges darab, hogy a konyha tényleg egyedien legyen kialakítva. Ezeket felülről, alulról vagy éppen ráültetett megoldással lehet telepíteni. A felülről való beépítés során az egyik módszer, amikor az éle a munkalap tetejére kerül, a másik, amikor a munkalappal egy szintbe helyezzük. Az alulról történő telepítés általában süllyesztetten zajlik, a ráültetésnél pedig a mosogató magasabban van, mint maga a munkafelület.

Klasszikus telepítés 

Ebben az esetben a mosogatótálca a munkafelületre kerül. Napjainkban a legtöbben még mindig ezt választják, tekintve, hogy remekül kombinálható a konyha többi részével, a beépítés egyszerű, ráadásul szinte bármilyen munkalap esetében szóba jöhet. Mindegy, hogy rozsdamentes acél, esetleg gránit mosogatóról van szó, még a kerámia is könnyen felszerelhető ezzel a módszerrel.

Ennél a megoldásnál a mosogatómedence felülről kerül a helyére. A legtöbb eszközhöz használati utasítást kapunk, ami tartalmazza a beépítési folyamatot. Bár többségében a folyamat ugyanúgy zajlik, azért néhány esetben apróbb eltérések előfordulhatnak, így nem árt azt alaposan áttanulmányozni. Ilyenkor tehát a mosogatótál pereme valamivel magasabbra kerül, mint maga a munkalap, ami kicsit sem zavaró. Ha mégis, akkor jobb választás a süllyesztett tálca.

Munkaszintbe kerülő mosogatók

A mosogatótálca kerülhet a munkalappal egy vonalba is, esetleg egy kicsit lejjebb. Ennek az az előnye, hogy a munkalapról a keletkezett morzsákat, maradékokat könnyen bele lehet söpörni, nincsen zavaró perem, könnyebb a tisztán tartása, a perem alatt pedig nem gyűlnek össze a baktériumok sem.

Ebben az esetben azonban számolni kell azzal, hogy a telepítéshez szakemberre lehet szükség, hiszen a munkafelületet megmunkálni nem egyszerű, figyelni kell arra, hogy a mosogatómedence pontosan a helyére kerüljön.

Mindegyik megoldásnak megvannak tehát az előnyei és a hátrányai, így saját magunknak kell döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy melyik a tökéletes mosogató, milyen beépítésre vágyunk a konyhánkban./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek