2022. 05. 19. csütörtök

Ivó, Milán
1 EUR 383 HUF
1 GBP 452 HUF

A humidorok egyik legfontosabb része: a hygrométer

Minden igazi szivaros tudja: a humidor pótolhatatlan és elengedhetetlen része ennek a különleges aromákkal teli, füstös életstílusnak. Ha még csupán most ismerkedik a szivarozással, akkor pedig jól jegyezze meg előző mondatunkat! Minden szivarosnak szüksége van humidorra, hiszen ezek biztosítják azt, hogy a belőle elővett szivar mindig ugyanazt a tökéletes, megnyugtató élményt okozza.

A legfontosabb tudnivalók a humidorokról

A humidor egy olyan tároló, amely biztosítja a szivaroknak a megfelelő környezetet. A szivarokat meghatározott páratartalom ölelésében kell tartani, míg elő nem vesszük elszívni, ha ez nem így történik, akkor sajnos azt a szivarok aromája bánja majd leginkább. A humidor védelmezi a benne tárolt szivarokat, ráadásul egy gyönyörűen faragott darab akár egy szivaros otthonának legelkápráztatóbb dísze is lehet.

Miért felelős a humidorban a hygrométer?

Ez az egyetlen apró alkatrész bizony hatalmas feladatot lát el önmagában: ez a műszer ellenőrzi a nap minden pillanatában a humidor belsejében a páratartalmat és hőmérsékletet. A szivarokat 68%-72%-os páratartalomban érdemes tárolni. Miért fontos, hogy bizonyos hőmérséklet és páratartalom vegye körül a szivart? Mert a rossz körülmények között a szivar megkeseredhet, eltorzulhatnak az aromái.

Az eszköznek jelenleg két típusa érhető el. Hogy melyik a jobb? Nos, ahogyan ez igaz a szivarozás többi kellékére, leginkább az ízlés szerint kell közöttük dönteni, hiszen mindkettőnek van pozitívuma és negatívuma is.

Íme tehát minden fontos információ az analóg és a digitális hygrométer előnyeiről és hátrányairól:

  1. Az analóg hygrométerek

Jelenleg három típusa érhető el: természetes hajszállal készült, fémrugós és szintetikus hajszállal készült verzió. A természetes hajszállal készülők rendszeres karbantartást igényelnek, míg árban a rugós a legelőnyösebb választás. A három típus közül egyébként a szintetikus a legelterjedtebb, a legtöbb humidor ezzel készül. Mindegyik kiválóan végzi el a dolgát, tehát, ha analóg hygrométerre vágyik, hallgasson az ízlésére.

2. A digitális hygrométerek

Ezek a darabok analóg társaikkal ellentétben nem szorulnak kalibrálásra, ráadásul a a humidor belsejében lévő hőmérsékletet is pontosan mutatják. Ez pedig azt jelenti, hogy a digitális hygrométer minden adatot mutat, amelyet egy szivarosnak tudnia kell.

Minden tökéletes volt, mégis megtörtént a baj

Van olyan, hogy ugyan a szivaros mindent megtesz, a szivarok mégis megpenészednek. Honnan lehet felismerni? A szivaron megjelenő penész fénylő pontszerű. Kétféle színben “pompázhatnak”: kékeszöld vagy szürke. Ha utóbbi, porszerű és szürke, azt elég egyszerűen letörölni a szivarról, ebben a stádiumban ugyanis a penész semmi kárt nem okoz még a szivarnak. Ha nem vette időben észre, és a penész kékeszöld színű, akkor bizony meg kell lépni a megfelelő lépéseket! Ha nem cselekszünk időben, minden szivar megfertőződhet!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hétfőn szó szerint azt mondtam a parlamentben, hogy “amíg az Orbán-rendszerben élünk, addig a magyar nép soha, semmilyen kérdésben sem dönthet majd né…
Futás utánuk…
Negyedik helyezést értek el a borsodi rendőrök az országos Tisza-tó körüli futóbajnokságon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hat …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum