2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Ösztöndíjprogram a GTK-n

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara (MEGTK) fő céljának tekinti, hogy a jövőben is minél több középiskolás hallgató a továbbtanulásról meghozott döntése során első helyen jelölje meg a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karát.
Ezt a célt természetesen elsősorban a képzés minőségével, gyakorlati orientáltságával, a Kar hírnevének, vonzerejének növelésével kívánja elérni, de emellett – különösen a karok közötti versenyre, az állami finanszírozási rendszerre is tekintettel – szükségesnek tart egyéb figyelem felhívó eszközök igénybevételét. Erre szolgál a kar által kidolgozott beiskolázási ütemterv, illetve azon belül a 2012/2013-as oktatási év első félévétől induló ösztöndíjprogram.

•    Éves szinten a Gazdaságtudományi Kar 1.550.000,- Ft-ot különít el, saját árbevételeinek terhére, a megindítandó ösztöndíj programja teljesítésére.
A Kar által alapított ösztöndíj program keretében alapszakonként (5 alapszak) 2 fő részére – a képzés első félévére – összesen tíz ösztöndíj kerül odaítélésre, személyenként 155.000,- Ft (azaz egyszázötvenötezer forint) összegben, amely az első évfolyam első szemeszterének első hónapjában kerül kifizetésre.
A Kar által alapított ösztöndíjról a ME GTK mindenkori dékánja dönt a Dékáni Hivatal által előkészített rangsor alapján a szakvezető véleményének figyelembevételével.
Az ösztöndíj elnyerését követően a hallgatóval a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara ösztöndíj-szerződést köt (egy félévre). A hallgató köteles az elnyert és folyósított ösztöndíj teljes időtartamára hallgatói jogviszonyát fenntartani, annak megszakítása esetén az összeget vissza kell fizetnie.

További támogatásaink a hallgatóink számára:
•    Órarendbe épített általános és szaknyelvi felkészítés a diplomához szükséges sikeres nyelvvizsga letételnek támogatása.
•    Az alapozó tárgyak (matematika, közgazdaságtan, stb.) elsajátításához felzárkóztató kurzusokon való részvétel ingyenes lehetősége.
•    Külföldi részképzésen/szakmai gyakorlatokon való részvétel pályázati biztosítása és anyagi és tanulmányi támogatása.
•    A kari jegyzetsorozathoz való elektronikus hozzáférés biztosítása
•    Továbbra is biztosított bizonyos ösztöndíjakhoz való hozzájutás lehetősége:
•    Gyakornoki programban való részvétel támogatása.
•    A Karon mester képzésben állami finanszírozású férőhelyeken tanulmányok folytatásának lehetősége.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…