2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Összefogott a művészvilág Dédestapolcsányért

A korábbi híradásokból az egész ország értesülhetett a Dédestapolcsányt május 29-én ért természeti katasztrófáról. Mint ismeretes, a Bükk hegységből hirtelen lezúduló irdatlan mennyiségű esővizet képtelen volt a Bán patak befogadni, így a sáros folyam elöntötte a település kétharmadát. Lakóházak, kertek, közterületek kerültek percek alatt víz alá, több család élettere, munkája megsemmisült.

A látvány és a hírek segítségnyújtásra ösztönöztek rengeteg jóérzésű embert. Adományok érkeztek a helyiektől bútorok és háztartási eszközök formájában, és a hivatalos keretek között életre hívott közalapítvány számlájára is folyt be némi támogatás. Ám a kár olyan nagymértékű, hogy további segítségre van szüksége a településnek.
Zenés jótékonysági est
A szomorú hírek hallatán szinte egyidőben mozdultak a segítségnyújtás irányába budapesti előadóművészek, kazincbarcikai fiatalok, helyi önkéntesek és a településről elszármazott segíteni szándékozók. Önkéntes összefogásuk, a földrajzi távolságokat áthidalva is eredményhez vezetett. Olyan példaértékű és nem mindennapi összetartásról tanúskodó rendezvénynek ad otthont a helyi művelődési ház július 29-én, amilyent a festői szépségű Dédestapolcsányban még nem láttak!

Dédestapolcsány, 2019. 07.15.
Dédestapolcsány lakosainak nevében, további jó munkát kívánva, tisztelettel:
A segélykoncert közreműködői és szervezői
Őszinte segítségét kifejezve fellép: Vikidál Gyula, Heller Tamás, Vörös István, Bor Viktor, Ladinek Judit, Dorogi Barbara, Kósa Dénes, Komáromi Pisti és a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központban működő Zenei Tehetséggondozó Műhely, a ZTM Group. *

Számlaszám: Kulturális,
Bűnmegelőzési és Környezetvédelmi Közalapítvány: 61600063-10003231.
Külföldről IBAN: HU67-61600063-10003231 BIC-kód: TAKBHUHB

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum