2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • eLearning Minőségi Díjak Miskolc turisztikai szervezetének

eLearning Minőségi Díjak Miskolc turisztikai szervezetének

Idén tizenhetedik alkalommal rendezték meg a hazai e-learning szakma legrangosabb éves szakmai eseményét az eLearning Fórumot, ahol Miskolc integrált turisztikai infokommunikációs rendszere is bemutatásra került jó gyakorlatként. A Fórum szervezői idén először eLearning Minőségi Díj címen nívódíjjal jutalmazták a hazai minőségi e-learning tartalmak fejlesztőinek munkáját. Miskolc turisztikai szervezete két eLearning Minőségi Díjat is elnyert.

Hello Miskolc! Integrált turisztikai infokommunikációs rendszer Miskolc értékeinek a bemutatásáért

2015-ben vált teljessé a miskolci TDM szervezet integrált turisztikai információs rendszere, amely az „egyszeri feldolgozás, többszöri felhasználás” elvére épül. A LiveGuide TDM szoftverre épülő integrált kommunikáció során egyetlen adatbázisba kerül minden információ feltöltésre, amely aztán különböző platformokon válik elérhetővé a felhasználók számára: 1. a város turisztikai portálján, 2. a Guide@Hand Miskolc mobilalkalmazásban, 3. a város touch info tornyain, 4. a Miskolc Pass kártya Quard technológián alapuló adatbázisában is ugyanazok az infók jelennek meg, amelyek aztán a szervezet közösségi média csatornáira is innen kerülnek ki, célcsoportra szegmentálva. A TDM szervezet az MTA SZTAKI-nak köszönhetően ezt az infokommunikációs hálózatot idén nyáron VR szemüveges panorámaképekkel tette még izgalmasabbá, ami elérhető a Google Mapsban, a honlapokon és a mobil applikációban is különböző formában, szintén célcsoportra és élményre szabott formában.

Mindezzel elérte a TDM, hogy egyetlen adatbázis fejlesztésével számos célcsoportot egyszerre, mégis személyre szabottan, 100%-ban irányított kommunikációval tud elérni.

Az információk eléréshez a TDM SmartQR kódokat használ, amely a további tartalomszegmentációra is lehetőséget biztosít ugyanabból a rendszerből, mivel a QR kód mögötti tartalom bármikor módosítható.

Az informatikai háttér, a folyamatosan aktuális öt nyelvű tartalom és a különböző eszközökre és különféle célcsoportokra kialakított szűrőrendszer lehetővé teszi, hogy minden célcsoport a saját maga számára legmegfelelőbb Miskolc-tartalmakat kapja meg, ezáltal még kellemesebbé és biztonságosabbá téve a miskolci pihenést, nyaralást.

minimiskolc.hu – Miskolci Kalandok gyerekeknek

eLearning Minőségi Díjat kapott a minimiskolc.hu weboldal is. Mint ismeretes, a TDM szervezet 2016 októberében indította el gyerekeknek szóló turisztikai portálját. Az oldalt óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek fejlesztik, a cél, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék Miskolcot, Miskolc egyedi kínálatát. Az oldal „sztárja” MisKa mackó, aki nevét is miskolci kalandjairól kapta. MisKa kirándulásai során azon túl, hogy az attrakciókat bemutatja a gyerekeknek, felhívja a figyelmet a gyerekprogramokra, főz és kézműves tippeket is ad a gyerekeknek. A mackó azonban nemcsak a weben érhető el, a turisztikai szervezet már meghirdette a decemberi MisKa programokat, ahol most éppen karácsonyi kézműveskedésre várják a kicsiket, 2017-ben pedig hónapról hónapra különféle készségfejlesztő és oktató programokat hirdet a turisztikai szervezet. Mindeközben a kizárólag virtuálisan elérhető Béka a miskolci és környékbeli mesék, legendák világába kalauzolja el a gyerekeket, de interaktív oktató programokkal és játékokkal is várja a kicsiket. Az oldal tartalmi fejlesztése folyamatos, éppen ezért érdemes időről időre visszalátogatni a minimiskolc.hu-ra, ahol mindig újabb mesék és játékok várják az érdeklődőket, MisKa kalandjai pedig a közösségi médiában is nyomon követhetőek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…