2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Adomány a rászorulóknak Miskolcon és az Abaúji térségben

Adomány a rászorulóknak Miskolcon és az Abaúji térségben

Vidéki helyszíneken és a megyeszékhelyen is elkezdődött az elmúlt hónapokban gyűjtött tartós élelmiszerek eljuttatása a rászoruló családokhoz és az idős egyedülállókhoz. A megye 8 nagyobb városában szervezett adományozásból származó több ezer kilogramm alapanyagból – liszt, cukor, olaj, száraz bab és lencse, rizs, stb. – kb. 20 kilogrammos csomagokat készítenek a Magyar Vöröskereszt munkatársai.
A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete ezeket a felajánlásokat kiegészíti: a Szeretet Sütigyár bevételéből és pénzbeli felajánlásokból további tartós élelmiszert, tisztasági és tisztítószert vásárol.

Két kiemelt helyszínen végeznek adományosztást  a karácsony előtti héten, így az önzetlen felajánlók láthatják, hogy minden egyes forint és tartós élelmiszer célt ér és annak helye van, valamint mekkora boldogságot tudnak ezzel okozni a rászoruló családoknak.

December 17. 14.00 Szalaszend – Óvoda (Szalaszend, Óvoda utca 35.) – A megyei Szervezetünk 65 rászoruló családnak ad át tisztasági és tisztítószerekkel teli csomagot, valamint szaloncukrot. A szülői munkaközösség megkeresésének teszünk eleget azzal, hogy sampont, tusfürdőt, mosószert és fertőtlenítőszert adunk a hátrányos abaúji településen élő gyermekek szüleinek. A gyermekek kedvére szaloncukorral teszünk. Valamint meglátogatunk két olyan családot, akiknek az ünnepi asztalát terítjük meg tartósélelmiszer adománnyal, és a gyermekiknek ajándékot viszünk a Mikulásgyárból és a miskolci Szeretetdobozból.

December 18. 10.00. MVK B.A.Z. Megyei Szervezte (Miskolc, Győri kapu 123.) A Magyar Vöröskereszthez érkező segélykérelmek alapján miskolci nélkülöző családoknak szeretnénk megkönnyíteni téli szünet idején a gyermekek étkeztetését és az ünnepre készülést azzal, hogy tartós élelmiszercsomagot adunk át, valamint a Szeretetdobozban összegyűlt ajándékokból juttatunk a gyermekek számára meglepetést. Az osztáson jelen lesz szervezetünk partnere, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselete a tűzoltóság munkatársainak ajándékaival.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek