2024. 05. 16. csütörtök

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Irigykedhetünk egymásra?!

Mitt Romney republikánus párti elnökjelölt elismerte vereségét, és gratulált Barack Obama hivatalban lévő amerikai elnöknek választási győzelméhez a bostoni kampányközpontban helyi idő szerint szerda hajnalban mondott beszédében. Arra kérte szimpatizánsait,hogy támogassák Obama elnököt, mert az ország nincs abban a helyzetben,hogy pártpolitikai csatározások dúljanak.

 

Ez áll a mai reggeli hírek élén.Én meg ülök, olvasom a híreket és arra gondolok, hogy az amerikaiak bizony nagyon irigykedhetnek ránk, magyarokra.
No mit gondolnak miért? Mert, hogy válság ide,vagy oda, a mis kis országunk igenis van abban a helyzetben, hogy a választás óta eltelt két és fél év, sem szóljon másról csak a pártpolitikai csatározásokról. Nálunk, – és szűkebb pátriámban is igaz ez fokozottan – csak arra használják a hatalmon lévők, hatalmukat, hogy fitogtassák erejüket, s ott tartsanak be egymásnak, /csúnya kifejezéssel élve/ ahol tudnak. A vesztesek a nyerteseknek és természetesen fordítva…, no persze szigorúan csak az ország érdekében.
Így volt ez az előző elnökválasztáskor is ha emlékeznek,amikor John Mc.Cain felajánlotta szolgálatait a győztes Obamának, és ígérte, hogy mindenben támogatja Őt… náluk igaz, hogy az ország érdekében.
Vizionáljunk együtt! El tudja azt képzelni a Kedves Olvasó, hogy a mi – eddig bármelyik – vesztes miniszterelnök jelöltünk  gratulál a nyertesnek, s felszólítja támogatóit, hogy segítsék annak politikáját. Utópisztikusan hangzik ugye?
Sajnos. Mert hogy politikai kultúrájuk a mi megélhetési politikusainknak – ki ne mondja valaki, hogy politikai elitnek –  a „bányász béka” feneke alatt van.
Azt sem igazán értem, hogy ha már annyira majmoljuk az amerikaiakat, akkor miért nem mennek oda a tisztelt „államférfiaink” egy kicsit mesélni a mi választási szokásainkról, – persze szigorúan államköltségen – hogy még inkább irigykedhessenek ránk, egyszer egyszer Ők is…

Orosz B.Erika

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

-Mit főzöl Nagymami, csak nem Jókai bablevest? Toppan be a 12 éves, a konyhámba, beleszagol a levegőbe, és már az illatokról megállapítja mi lesz az e…
A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd a legmagasabbra jutott magyar hegymászó palack és serpák …
Ahogy közeledik a karácsony, sülnek a sütik, készülnek az ételek, szépül a ház, előkerülnek a karácsonyfa díszei, csomagolom az ajándékokat, egyre töb…

További cikkek