2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Szólj bele!

A munkavállalásra való felkészítés az iskola feladata. Vagy mégsem? – a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány vitanapot rendez Miskolcon az iskola és a munka világának kapcsolatáról
A munkanélküliségi statisztikák nem hagynak kétséget: ma a munkakeresők minden eddiginél nagyobb versennyel szembesülnek a munkaerőpiacon. De mi szükséges ahhoz, hogy egy leendő munkavállaló e nehezített körülmények között is sikeresen megállja a helyét a dolgozók között? És fel tudja-e készíteni ezekre a kihívásokra az oktatás azokat az iskolásokat most, akik néhány éven belül pályakezdőként keresnek majd helyet a világban?

Miskolc, 2012. november 8. – Csütörtökön a Szólj bele! Programsorozat vitaeseményén mindenki elmondhatja az álláspontját. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által életre hívott kezdeményezés célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen egy sokunkat érintő társadalmi ügy kapcsán, lehetőséget biztosítson a fiatalok és döntéshozók találkozására, eszmecseréjére, vitát indítson a különböző szempontokkal bíró felek között. A téma, amelyről ezen a napon a résztvevők között izgalmas szópárbajokra számíthatunk: a fiatalok munkavállalásra való felkészítése elsősorban az iskola feladata.
A vitanap programjába szakértők és helyi döntéshozók is bekapcsolódnak, a diákok és meghívott vendégek egy kerekasztal-vitán vesznek részt, ahol a vita játékszabályainak megfelelően egyenrangú felekként vitáznak. Itt kiderül majd, hogy mit vár el egy pályakezdőtől ma a munkaerőpiac, hogyan látják a munkavállalókat a munkáltatók, mit gondolnak az oktatás szereplői az iskola és a munka világának viszonyáról, és hogyan vélekednek erről maguk a diákok. A vitanapra a régió 6 iskolájából érkeznek fiatalok és pedagógusok.
Akik a vitában a fiatalokkal megmérkőznek: Havril István, a Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskola igazgatóhelyettese; Garbóczy Levente, a Szikra Alapítvány munkatársa; Kallus Tihamér, a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Központ Miskolci kirendeltségének forgalmi osztályvezetője; Hugli Emese, karrier-tanácsadó; Kardos Péter, Mobilitás Észak-Magyarországi Ifjúsági Iroda vezetője.
A nyilvános kerekasztal-vita időpontja: 14.00 – 15.00, 2012. november 8.
A rendezvény helyszíne: Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskola (3532 Miskolc, Rácz Ádám út 54-56.)
A Szólj be(le)! Program az Európai Bizottság támogatásával valósul meg Magyarországon. A program kapcsolódik a Bizottság által kezdeményezett Strukturált Párbeszéd folyamathoz, amelynek lényege a fiatalok és az Európai Unió döntéshozóinak párbeszéde annak érdekében, hogy az uniós döntéshozatali folyamatokban érvényesülhessenek a tagállamok fiataljainak szempontjai és javaslatai. Ennek köszönhetően november 8-án a vitában résztvevő diákok nem csak a helyi döntéshozókkal oszthatják meg elképzeléseiket, hanem közvetve az EU ifjúságpolitikai szereplőivel is. Azok a diákok, akik ezen a napon élnek a vitázás és érvelés eszközeivel elmondhatják: valóban beleszóltak abba, hogyan alakul saját jövőjük.
Sajtókapcsolat: Takács Viktória

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…