2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Három a magyar igazság…zsákbamacskában is

Sikerült harmadszor is bedőlnöm. Most megfogadtam, hogy soha soha többé nem rendelek semmit internetes, kuponos akcióban, akármilyen csábító is az ajánlat.

Reklám és „kütyü” függők vagyunk. Ez tuti, hiszen ha nem így lenne, nem élne ilyen jól ennyi kuponos, internetes vásárlásra csábító cég. Naponta százával érkeznek e-mailben az ajánlatok, s erre még sokszor rásegít egy-egy tv reklám is.
Nos ahogy nézem a 60-70 százalékos kedvezményes ajánlatokat, mindig rájövök, hogy pont ez az apróság hiányzik még – 1990, 2990, 3990, 4990 forintos, hihetetlenül kedvező áron – a háztatásomból. Kezem máris a billentyűzeten, s rendelek. Mert ugye ennyiért? No meg, még a házhoz-szállítás is benne van. Milyen kényelmes, s máris enyém a rég óhajtott „kütyü”.
Így lett nekem szuper szúnyoghálóm – ami sérülten érkezett, a cég kicserélte, igazi kreatív művészet volt az elszabott, egy oldala sem párhuzamos hálót feleszkábálni az ajtókeretre, majd egy hét múlva darabokban figyegett a silány minőségű háló az ajtón. Így lett nekem olyan akkumulátoros seprűgépem, amelynek egy méter után állandóan tölteni kell az aksiját, s egy tákolmány az egész szerkentyű, és olyan klassz forgófejes felmosóm, ami ír-olvas-beszél, csak éppen törött nyéllel érkezett.
Szándékosan nem írok cégneveket, mert egyik kutya másik eb…
Ha számolunk egy kicsit, akkor az a méreg ami ezzel járt, a visszaküldés postaköltsége máris annyi lett,hogy drágábban vettem a gagyit, mintha jót vettem volna, s ráadásul látatlanban, mint a búcsúban a zsákbamacskát.
Most, hogy így harmadjára is sikerült engem alaposan átvágni, megfogadtam, s naponta amikor megérkeznek a csábító ajánlatok eszembe juttatom drága Édesanyám mondását: nem vagyunk olyan gazdagok, hogy olcsót vegyünk.
Egy biztos, nem lesz ráadás, ha nekem fizetnek a rendelésért, akkor sem…
Orosz B.Erika

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

-Mit főzöl Nagymami, csak nem Jókai bablevest? Toppan be a 12 éves, a konyhámba, beleszagol a levegőbe, és már az illatokról megállapítja mi lesz az e…
A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd a legmagasabbra jutott magyar hegymászó palack és serpák …
Ahogy közeledik a karácsony, sülnek a sütik, készülnek az ételek, szépül a ház, előkerülnek a karácsonyfa díszei, csomagolom az ajándékokat, egyre töb…

További cikkek