2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 399 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Szijjártó Péter: német tartományi miniszter köszönte meg a magyar határvédelmet

Szijjártó Péter: német tartományi miniszter köszönte meg a magyar határvédelmet

A németországi Baden-Württemberg tartomány frissen megválasztott igazságügyi és migrációért felelős minisztere köszönetet mondott Magyarországnak, amiért megvédi az Európai Unió külső határait és féken tartja az illegális bevándorlási hullámot – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Stuttgartban, miután tárgyalásokat folytatott Marion Gentges tartományi miniszterrel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter arról számolt be, hogy Európa ismét komoly migrációs nyomás alatt áll, ráadásul ezúttal nem csak dél és délkelet, hanem kelet felől is. Szavai szerint utóbbit “a németek újra közvetlenül érzik a saját bőrükön”, hiszen a Belarusz felől érkező bevándorlók egy része már megérkezett Németországba vagy annak határára. Kiemelte, Marion Gentges migrációért felelős miniszterrel egyetértettek abban, hogy az EU-nak képesnek kell lennie a külső határai védelmére, ahogy abban is, hogy a szolidaritásnak több formája létezik, így nem pusztán abban nyilvánul meg, hogy egy ország befogad-e migránsokat vagy sem. A német miniszter köszönetet mondott Magyarországnak a határok megvédéséért és a migrációs nyomás megfékezéséért – húzta alá Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a kormány a jövőben is így fog eljárni. Ennek kapcsán hangsúlyozta: Brüsszelnek jelentős mértékben változtatnia kell a migrációs politikáján ahhoz, hogy az Európai Unió sikerrel meg tudja védeni magát. “Mindaddig, amíg Brüsszel életben tartja a kötelező kvóták kérdését, a migránsok befogadását szorgalmazza, illetve a határvédelmet emberi jogi és nem biztonsági kérdésként kezeli, addig nagyon komoly nyomás alatt és nagyon komoly kihívás előtt fogunk állni” – jelentette ki a miniszter. Végezetül leszögezte: sokkal sikeresebb lehetne a védekezés, és a kontinens nagyobb biztonságban lenne, ha elismernék a határvédelem elsőbbségét Európában. (MTI)

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum