2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Idegen tollakkal ékeskednek

Idegen tollakkal ékeskedik dr. Kriza Ákos miskolci polgármester és dr. Zsiga Marcell országgyűlési képviselő akkor, amikor lelkesen bejelentik, hogy folytatódhat a panelprogram az országban, így Miskolcon is. Mindezt a Fidesz érdemeként állítják be. Az igazság az, hogy ezt a panelprogramot még a Bajnai-kormány hirdette meg, a pályázatoknak 2009. december 14-ig kellett beérkezniük. A tavaszi kormányváltás után a Fidesz egy teljes éven keresztül nem volt képes dönteni a pályázatok sorsáról. Ehelyett inkább hosszú hónapokig hitegették az embereket, hogy folytatódik a program, más konstrukcióban, például uniós forrásból, akár 100 százalékos támogatással is. Kudarcot vallottak, visszatértek az eredeti Bajnai-programhoz, s most azt hazudják, azért nem tudták finanszírozni a beruházásokat, mert az előző kormány hibájából nem volt rá forrás. Volt rá forrás, a széndioxid-kibocsátási kvóta értékesítéséből befolyó összeg akkor is rendelkezésre állt. Csakhogy azt a pénzt másra, általuk fontosabbnak vélt dologra költötték, s cserbenhagyták a támogatásra váró embereket. Ebből, s abból, hogy agyafúrt módon még a távhőár-befagyasztás életbe lépése előtt megemelték a hődíjat, egyértelműen kiderül: semmibe veszik a panellakókat, ráadásul azt sem tudják, mit csinálnak.

Emlékeztetnék arra, hogy a most nyertes pályázatok költségvetése két évvel ezelőtt készült. A Fidesz késlekedése miatt nagy a valószínűsége, hogy most már azok a nyertes társasházak sem tudják megvalósítani a beruházást, amelyek, ha a kormány idejében dönt, ezt tavaly még megtehették volna. Még inkább igaz ez azokra, akik az első fordulós döntésből kimaradtak, hiszen ők is azt latolgatják: az emelkedő árak miatt visszavonják a pályázatot. Ezt érte el a Fidesz egy teljes év alatt.

Szégyelljék magukat!

Dr. Tompa Sándor
önkormányzati képviselő,
egykori panelbiztos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum