2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Aszaly Antal Díj- 2011. az Év Médiapartnere

A Rendőrség Napja alkalmából Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya Hornyák Zoltán Úrnak az MR6 Régió Rádió újságírójának – a 2011-es Év Médiaparnere – Aszaly Antal díjat adományozott.

Az Év médiapartnere díj átadására a megyei rendőr-főkapitányság épületében 2011. április 26-án, ünnepélyes keretek között, a megye rendőri vezetőinek jelenlétében került sor.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány felajánlása alapján Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya 2008-ban díjat alapított: „Aszaly Antal – Az Év Médiapartnere” címmel.

Idén immáron negyedik ízben került átadásra az elismerés.

Eddigi díjazottak:

  • 2008. év: Balázs Mária (MTI)

  • 2009. év: Hollósy András (Rádió Express)

  • 2010. év: Puskár Tibor (Észak-Magyarország)

Az alapító a díj odaítélésénél fontos szempontnak tekintette, hogy azt – a főkapitányság teljes személyi állományának megítélése és visszajelzése alapján – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysággal napi kapcsolatban álló, és munkáját leginkább tárgyszerűen, hitelesen bemutató újságíró kapja meg.

 

Információs háttér:

Mintegy 130 évvel ezelőtt az európai államok közül Magyarország elsőként vezetett be egy sereg kriminalisztikai és büntetőjogi újítást. Úttörőként ismerte fel a sajtó rendkívüli fontosságát a bűnüldözés gyakorlati munkájában. A magyar rendőrség az 1880-as években szélesre tárta kapuit az újságírók és a nyilvánosság előtt. Thaisz Elek Budapest első rendőrfőkapitánya hely hiányában a rendőrséggel szemközt lévő „Két Korona” étterem külön szeparéjában rendszeresítette a korabeli sajtóirodát. Itt rendőrtisztviselők találkozhattak az újságírókkal, akik megkaphatták aznapi szenzációjukat. Az úgymond igazi sajtóirodára 1885-ig kellett várni, ahol a zsurnaliszták délben és este átvehették a rendőri híreket. A közvetlen kapcsolatot Aszaly Antal detektív tartotta az újságírókkal, ily módon ő volt Magyarországon az első rendőrségi sajtóreferens.

A tisztes hagyományokat követve alapította a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitány 2008-ban „Aszaly Antal – Az Év Médiapartnere Díjat”.

 

B-A-Z. MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum