2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Túl sok Orbán-rokon jut komoly pozícióhoz

Sajtóinformációk szerint Navracsics kabinetjébe került Orbán Sára párja, Szokira Tamás. Az Orbán Viktor családi fotóin is feltűnő Szokira nem az első ember, akit a családi kötelék helyezett jól fizetett pozícióba. Ugyan így került a NAV Informatikai Fejlesztési Főosztály osztályvezetői székébe Tiborcz Péter Sándor, Orbán vejének testvére, de így lehetett Vitézy Dávid is a BKK vezetője, Orbán Viktor rokonaként.
A korrupt Orbán-kormány ijesztő valósággal eleveníti fel Móricz Zsigmond Rokonok című regényét, visszahozva azt a világot, melyben semmit sem ér a hozzáértés vagy a szakmai tapasztalat, kizárólag a rokoni szál, vagy az elvtelen és határtalan hűség lehet az előrejutás kulcsa. Így kerültek a dohányboltok Fideszes kezekbe, így lehetett Mészáros Lőrincz gázszerelőből többmilliárdos vagyonnal rendelkező oligarcha és így történhetett meg az is, hogy véletlenül pont Orbán Ráhel lagzija előtt aszfaltozták le az oda vezető utat.

A Demokratikus Koalíció felelőtlennek és lesújtónak tartja, hogy a miniszterelnök családi jutalomrendszerként tekint az államigazgatásra. A DK szerint a mérhetetlen korrupción túl így legalább még egy lehetséges válasz van arra a kérdésre, hogy miért alkalmatlan a kormány feladatai ellátására: túl sok az inkompetens Orbán-rokon a felelős pozíciókban.

Gréczy Zsolt
Szóvivő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…