2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Lázár leplezte le Orbán hazugságát – Nem lesz egyéni nyugdíjszámla

Lázár János a legutóbbi Kormányinfón elismerte, hogy az állami nyugdíjrendszerben továbbra sem lesz egyéni nyugdíjszámla.
„Aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami rendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája. Az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami nyugdíjrendszerben azonban az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent, és egyúttal a befizetések nyomonkövetését is lehetővé teszi” – mondta Orbán Viktor 2010 végén, a 3000 milliárd forint magánnyugdíj államosítása közben.

Mára kiderült, hogy minden, a magánnyugdíjakkal kapcsolatos kijelentés hazugság volt. A jegybanki adatok szerint jól jártak azok, akik nem hittek az ígérgetésnek, nem engedtek a zsarolásnak és maradtak a magánnyugdíj-pénztárakban. Az elvileg csökkentett államadósság azóta az egekben, ma pedig már a kormány is elismeri, hogy az állami rendszerben nem lesz egyéni számla. Utóbbi eset kifejezetten pikáns, hiszen maga Lázár János, az Orbán-kormány második embere rántotta le a leplet főnöke öt évvel ezelőtti hazugságáról.

A DK szerint a magánnyugdíjak államosítása volt az első alkalom, amikor a fideszes kevesek a hatalom segítségével lopták meg a magyarok többségét. A DK szerint eljön az idő, amikor Orbán Viktornak meg kell válaszolnia, hogy miért hazudott az egyéni nyugdíjszámlákról és miért vette el a sokak jövőjét jelentő nyugdíjbefektetéseket.

Borka-Szász Tamás
Elnökségi tag DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…