2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Jogerős – Nevezhetjük hazugsággyárnak az MTVA-t

A Demokratikus Koalíció 2014. október 20-án jelentette meg az ,,Előléptették a közpénzen tartott hazugsággyárost” című közleményét Papp Dániel előléptetésére reagálva. A közlemény miatt az MTVA pert indított a DK ellen. Ahogy korábban, a bíróság most is nekünk adott igazat. A bíróság friss, jogerős ítéletében úgy fogalmaz, hogy „a közmédia bírálhatósága a demokratikus társadalomban kitüntetett érték”.
Egy demokratikusan működő országban persze az is „kitüntetett érték” lenne, hogy a közmédia nem hallgatja el vagy hamisítja meg a kormány számára kínos híreket. Az MTVA propagandaosztályát persze nem különösebben érdekli, hogy mi is történne egy demokráciában, ha évente 80 milliárd forint közpénzért cserébe – közszolgálat helyett – eleget tehet a kormány politikai elvárásainak.

A Demokratikus Koalíció üdvözli, egyben a Magyar Távirati Iroda figyelmébe ajánlja a bíróság döntését. A DK emlékezteti a DK közleményeinek kiadását rendszeresen megtagadó MTI-t, hogy a közszereplőknek, és a közfeladatot ellátó intézményeknek kötelességük elviselni a bírálatot, pláne akkor, ha azok valóságtartalma a napnál is világosabb. A DK az MTI elleni perrel folytatja az ellenzéki véleményeket elhallgató „közszolgálati” intézmények elleni harcot.

Vágó István
média munkacsoport vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…