2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

A Jobbik a NAIH-hoz fordul a szurkolói kártyák adatainak botrányos kezelése miatt

Felháborító és utólag igazolja aggodalmainkat az a hír, mely szerint a debreceni szurkolók adataihoz a szurkolói kártya számának ismeretében, de bármely fiktív PIN-kóddal bárki hozzáférhet. Súlyosbítja a felelősséget, hogy egy így megnyitott fiókban akár az illető tudta nélkül is lehetne jegyet vásárolni az adott személy nevében.

A Jobbik számtalanszor felhívta a figyelmet a szurkolói kártya értelmetlenségére. Ez az üvöltő adatvédelmi hiányosság teljesen feleslegessé teszi a névre szóló jegyértékesítést, hiszen a hiba révén bármely ki- vagy eltiltott szurkoló más nevével könnyedén bejuthat a lelátókra. Ez pedig provokációra is könnyen lehetőséget teremt.

A Jobbik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul annak érdekében, hogy kiderüljön, vajon csak a debreceni kártyatulajdonosok személyes adatai kerülhettek-e illetéktelen kezekbe vagy mind a kétszázezer olyan személyé, akik akár egyetlen mérkőzés megtekintése miatt voltak kénytelenek szurkoló kártyát kiváltani. Ismerve a Fidesz választások során alkalmazott listáinak történetét, nem lennénk meglepve, ha több klubnál is súlyos adatvédelmi hiányosságra derülne fény. Így talán már az is érthető, hogy miért a Ferencváros az egyetlen NB I-es klub, amely továbbra is kötelezi szurkolóit a kártya kiváltására.

Szilágyi György országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum