2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Szikszó30- születésnap, ahol autót nyerhetnek

Szikszó 2019-ben ünnepli újra várossá válásának 30. születésnapját. A Szikszó30 programsorozat számos érdekességet kínál egész évben. Az állandó lakhellyel rendelkező, 18 évet betöltött szikszóikat egy  Szikszó30 pontgyűjtő játékra invitálják, amelynek a fődíja egy autó lesz. A programokról és a játékról csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Szikszó Önkormányzata, ahol részt vett a térség országgyűlési képviselője Koncz Ferenc is.

Füzesséri József Szikszó polgármestere bevezetőjében azt hangsúlyozta: Szikszó gazdasága az elmúlt években óriási léptékkel fejlődött.  A befektetők előszeretettel választották az abaúji települést. . Az ipari területen a Hell Energy Cégcsoport dinamikusan fejlődik, de benépesült a Szikszói Ipari Park is. Az elmúlt év egyik kiemelkedő önkormányzati pályázati eredménye, hogy az ipari területen 18 hektáros fejlesztést hajthatunk végre ahol ipari csarnokot, utakat, ipari közműveket alakítunk ki 630 milliós beruházással.  Ez a beruházás azért is kiemelkedően  fontos, mert ez azt jelenti, egy újabb ipari park létesül Szikszón.

Szikszó sikere a közösség erejében rejlik – fogalmazott Füzesséri József- Ezért is döntöttünk úgy, hogy Szikszó harmincadik születésnapját közösen, az egész várossal együtt ünnepeljük. Nemcsak a város által kezdeményezett fesztiválokat, hanem az egyesületek, civil szerveztek, egyházak közösségi rendezvényeit is az ünnepségsorozat részének tekintjük.  Jelenleg hatvan program az, amely a Szikszó30-hoz csatlakozott. A rendezvénysorozat január 26-án indul egy boksz gálával, és december 24.-én zárul. A szikszói állandó lakosok-, akik betöltötték a 18. életévüket-  Szikszó30 programkártyát igényelhetnek maximum ötöt. Aki az év során, 30 rendezvényen részt vesz, harminc pecsétet gyűjt, az részt vehet december 31-én rendezett szabadtéri szilveszteren megrendezett sorsoláson, ahol a fő díj egy autó lesz.

Plávenszki László , Szikszó alpolgármestere arról beszélt : a programokról a www.szikszo30.hu ,  és a Szikszó30 facebook és instragram oldalán tájékozódhatnak. Itt tölthetik le a játékszabályt, itt értesülhetnek azokról a programokról ahol pecsétet lehet gyűjteni. A Szikszó30 játékkártyát személyesen , lakcímkártya bemutatásával igényelhetik  a helyi polgármesteri hivatalban , inkubátor házban, uszodában, és a rendezvényeken is.

Az alpolgármester bemutatta 2019 öt fesztiválprogramját is.  Június 15-én nagyszabású juniális az uszoda udvarán, ahol Vastag Csaba, Dennis, és az elmúlt időszak sikerzenekara, a dalaikkal a slágerlistákat ostromló Follow the Flow is fellép. A zenekar énekese és szerzője a szikszói Szakács  Gergő. Augusztus 20-án Keresztes Ildikó és a Hooligans lép fel, szeptember 28-án, a szüreti napokon a  retró zenéé lesz a főszerep, többek között fellép a  Desperádó együttes. December 31-én egy nagyszabású szilveszterrel búcsúztatja Szikszó a 30. születésnapi évét, ahol az egyik szikszói szerencsés lakos egy új autóval gurulhat be 2020-ba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…