2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Csala László kiszállt a Mókuskerékből – elhunyt a Déli Hírlap alapító főszerkesztője

Csala László kiszállt a Mókuskerékből – elhunyt a Déli Hírlap alapító főszerkesztője

Kiszállt a Mókuskerékből Csala László, Laci bácsi a Déli Hírlap alapító főszerkesztője. Szombathelyen ma reggelre 94 esztendős korában visszaadta a lelkét a Teremtőnek.

Nem is olyan régen egy a kilencedik ikszen túli születésnapján határozta el, hogy ismét előveszi az íróasztala fiókjából a már régen rejtegetett önéletrajzi könyvét. Felfrissítette, nem nagy dicsőségemre engemet se felejtett ki belőle, s mi, akik őszinte aggódással tartottuk vele a kapcsolatot mindent megtettünk, hogy a mű megjelenhessen. Jómagam egy ültő helyben olvastam el. Miközben szinte megelevenedtek a szemem előtt a visszaköszönő ismerősök. Egy igazi szociográfiai dokumentum, s akit érdekel a huszadik század valamennyi sorstörténése az annak minden rezdülését megleli a találó Mókuskerék címet kapó könyvből. Ebből a kerékből csak így lehet kiszállni egyenes derékkal, humanista méltósággal.

Forrás:szantograf.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…