2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Élőfüves focipálya épül Szikszón

Százharminc millió forintos beruházással élő füves foci pálya épül Szikszón a Csokonai úton  az MLSZ pályázati támogatásának köszönhetően. Csütörtök este sajtótájékoztatót jelentette be a beruházást Szikszó Önkormányzata képviseletében Füzesséri József Szikszó polgármestere. A rendezvényen jelen volt Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője.

Füzesséri József Szikszó polgármestere bevezetőjében arról beszél : egyfajta hiánypótló beruházás lesz ez a pálya, hiszen lehetőséget ad a szikszói futballklubnak arra, hogy helyben játszhassák már a mérkőzéseiket , amit eddig az Aszalóval történő megállapodás értelmében a szomszéd településen rendeztek. Szikszó  gazdasága  óriás léptékkel fejlődött az elmúlt években.  Füzesséri József polgármester úgy fogalmazott : eddig mindig voltak, sürgős – fontos teendők, munkahelyteremtő, infrastukturális fejlesztések  és most érkeztek el oda, hogy egy harminc milliós önerővel rendelkező versenysportot és tömegsportot támogató beruházást végrehajtsanak. Köszönetet mondott Koncz Ferenc  országgyűlési képviselőnek , aki támogatta a települést a pályázat sikerében.

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő hangsúlyozta : tavasz óta a térség képviselője, és volt gyakorló polgármesterként is jó látnia a kisváros fejlődését, és azokat a törekvéseket, amelyet a városvezetés tesz a gyarapodásért .

A projektet Plávenszki László alpolgármester mutatta be.  Szikszón, a Csokonai úton egy 2,5 hektáros területen indul a beruházás, amelyet első ütemnek tekintenek és egy hektárt foglal el.  A 72x 111 méteres pálya alkalmas lesz majd NB II-es mérkőzések lejátszására is.  Az élőfüves pálya mellé 300 fős mobil lelátó épül,  200 luxos világítás, 2X18 fős fedett kispad, labdaháló és járda is. Az MLSZ megállapodás szerint nemcsak a versenysportnak, hanem az utánpótlás nevelésnek is helyt adnak, de tömegsportra is használják majd.

Fotó:OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek