2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Pro Urbe dij Moldván Tibornak Szikszón

Szikszó Város Önkormányzati Képviselő Testülete  a városért, a közösségért, a szikszói görög katolikus egyházközösség vezetésért, a szikszói görög katolikus templom építésében végzett  kiemelkedő munkájáért    Moldován Tibor , görög katolikus parochusnak   elismerése és tisztelete jeléül  Szikszó Városért Pro Urbe díjat adományozott.

Az elismerést a szeptember 9-ei templomszentelésen adta át a kitüntetettnek Füzesséri József Szikszó polgármestere .

A városvezető méltatásában arról beszélt , hogy Moldván Tibort mindenki úgy ismeri , aki csak kapcsolatba került vele,  akiből mindennap árad a jóság, a kedvesség és a szeretet. Példaértékű munkát végez az egyházközösségben és Szikszó közösségének építésében is.

A Szikszói Görög Katolikus egyházközösség vezetőjeként fáradhatatlan. A hatszáz fős  görög katolikus  egyház minden tagja számíthat rá. A vasárnapi liturgiákon túl a gyerekektől a felnőttekig tart hitoktatást, táborokat szervez, élére állt az új templom megépítésének a gyűjtéstől kezdve a műszaki gazdasági ügyeken át.  Az ő kitartása, hite, munkája nélkül nem jött volna létre  Szikszón az új görög katolikus templom.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…