2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Világbajnokságon bizonyíthatnak

A triatlonosok idei legnagyobb megmérettetését, az elit világbajnoki széria nagy döntőjét, illetve a juniorok és a 23 éven aluliak világbajnokságát az előttünk álló hétvégén rendezik meg Hollandiában. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub három sportolóval képviselteti magát a rotterdami erőpróbán.

A mix-váltóval idén junior Európa-bajnok Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor, valamint az U23-as egyéni Eb-bronzérmes Dévay Márk három héten át Franciaországban, magaslati edzőtáborban készült a viadalra.
Dorka és Csongor múlt hétvégén Németországban, az aktuális Bundesliga futamon volt érdekelt, mely egyfajta próbaversenyt jelentett számukra, hiszen az ottani körülmények megegyeztek azzal, ami a világbajnokságon is várható. Míg Dorkát picit visszafogta az esővel nehezített technikás kerékpáros pálya, így 15. lett, Csongor valósággal „lubickolt” az elit mezőnyben, ahol végül ötödikként zárt.
Dévay Márk a hazai rendezésű, velencei Európa-bajnokságon elért bronzérme után még inkább a világbajnokságra koncentrált.
– Az utóbbi egy hónapban a vb-re való felkészülés alá rendeltünk mindent, úgy érzem jól sikerült versenyzőink formába hozása. – mondta a szerda reggeli elutazás előtt Lehmann Tibor klubelnök-vezetőedző, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke. – Esős, hűvös időjárásra számíthatunk, melyhez jön a városi, rendkívül technikás kerékpáros pálya, de erre is külön készültünk. Bízom benne, hogy a magyar küldöttség, köztük saját sportolóinkkal, sikerrel abszolválja a szezon legnagyobb versenyét!  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek