2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF

Pöltenberg emléknap Bükkaranyoson

A délelőtti lovasfelvonulás és koszorúzás után, amíg a csatamezőn, hol a gyerekek, hol a huszárok vívták a harcot, a színpadon gazdag kulturális program zajlott, az erdő alján 15 csapat  sütött -főzött a főzőversenyre.

Belenéztünk mi is néhány bográcsba, hogy a csapatok mi mindent készítenek. Az Emődi Pincegazdák Huszár uram nyaklevese mellé, Patkón sült szűz falatokat tálaltak zöldség ágyon. Ervin konyhája miskolci csapat vaddisznó pörköltöt készített, s másik miskolci csapatnál csülkös-pacalt, igazi tinóru gombával készítettek. Az Aranyosi Hulladékok őzpörköltet kavargattak, s a Poduma téri betyárok tüzes huszárlecsót tálaltak, patkósülttel.
A Görömbölyi pincegazdák szürke marhából főzték a babgulyást, cserépedényben. A Másnaposok csapata, a babgulyást, ahogy mi – azaz Ők szeretik módra készítették. A titka, hogy akárhogy is sikerül, Ők úgy szeretik. Az Aranyforrás bükkaranyosi csapat Kulcsár völgyi huszár gulyást készített. Az ínycsiklandó falatok gusztusos tálalással kerültek a zsűri elé.
Mintegy húsz hagyományőrző csapat vívott újra egy 1849-es összeütközést temérdek lovassal, gyalogoskatonával és ágyúkkal a bükkaranyosi csatamezőn.
OBE-OL

További képek a galériában.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum