2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Elszármazottak találkozója Szikszón

Tegnap rendezték meg először, de mint Füzesséri József polgármester köszöntőjében elmondta, nem utoljára, a Szikszóról elszármazottak találkozóját.

A modern technika megkönnyítette a  szervezők dolgát, hiszen a Facebookon hirdették meg, hogy várják mindazokat a Szikszóról elszármazottakat, akik egykoron itt születtek, itt éltek. Jöttek is szép számmal a visszajelzések, s egy kellemes délutánt tölthettek együtt. Rég nem látott ismerősök üdvözölték egymást nagy örömmel.

A polgármester jó szívvel emlegette Dr. Nagy Károlyt, aki hajlott korára és egészségi állapotára való tekintettel nem lehetett jelen, de évtizedeken keresztül a Borsodiak Baráti Köre elnökeként, nagyon sokat tett szűkebb régiónk jó híréért. Volt a jelenlévők között olyan aki több évtizede nem volt Szikszón, s bizony meglepődött, hogy milyen sokat változott, szépült a kisváros.

Gulyás István újságíró, is jelen volt a rendezvényen, s nem csupán azért mert itt élt és tanult 18 éves koráig, de azért is, mert 40 éves érettségi találkozót tartottak a gimnázium egykori tanulói. Mint elmesélte a Magyar – hegyen volt az édesapjának szőlője, s nagyon nem szeretett oda járni segíteni gyermekként, de a szőlő és a föld szeretetét úgy beleoltotta Édesapja, hogy ma már önszántából is műveli a szőlőt.

Salát Andrásné, Erzsike néni egy szép saját verssel kedveskedett a hazatérőknek, akiket az önkormányzat vendégül is látott.

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…