2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 480 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A pedagógus hivatás legfontosabb alapja a gyermekszeretet – elismerését és köszönetét fejezi ki a Jobbik

A pedagógus hivatás legfontosabb alapja a gyermekszeretet – elismerését és köszönetét fejezi ki a Jobbik

Elismerését és köszönetét fejezi ki pedagógusnapon a Jobbik ezen hivatás képviselőinek, gyakorlóinak, amiért ebben a kihívásokkal teli időszakban is gyermekeink jövőjének megalapozásán dolgoznak. 2018-as kormányra kerülésünk esetén elkerülhetetlennek tartjuk a tanártársadalom megnyugtató, kiszámítható és értékálló bérrendezését, hiszen ezek hiányában sajnos egyre nagyobb mértékű a pedagógushiány.
Pedagógusnak lenni sokkal több, mint egy foglalkozás: a jövő nemzedék nevelése óriási felelősség, és legfontosabb alapja az élet egyik legcsodálatosabb érzése: a gyermekszeretet. A közélet minden résztvevőjének tudatában kell lenni annak, hogy milyen meghatározó szerepet töltenek be az ember életében tanárai, és az oktatáspolitikai döntéseket is ennek szellemében kell meghozni. Tisztában kell lennünk azzal, hogy az iskola nem csupán ismereteket ad át, de viselkedésmintákat is; gyermekeink életében az egyik legfontosabb szocializációs tér, ahol a legtöbb időt töltik.

Mindezek miatt tekinti nemzetstratégiai szempontból is kiemeltnek az oktatást a Jobbik, és kiemeltnek azt is, hogy a pedagógusok érezzék: munkájukat, elhivatottságukat, fáradozásaikat becsüljük, és mindent megteszünk azért, hogy ezt a megbecsülést a társadalom egészétől is megkapják és érezzék.

Dúró Dóra, az Országgyűlés oktatásért is felelős Kulturális bizottságának elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek