2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
Az első napokban mindig anyja közelében

ZOO HÍREK – 2009. május 18. – Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Az első napokban mindig anyja közelébenFekete-fehér póni csikó született:
Bohém, a fekete-fehér shetlandi póni kanca múlt ősszel érkezett a Miskolci Állatkertbe. Ekkor már vemhes volt, ám az ellés idejét nem ismerte az állatkert, mivel a kanca korábban egy ménesben élt. Az elmúlt hetekben sokat találkozhattak a Tamyaház karámjában és a Csanyik-völgyben a tarka „pónimamával”, miközben hosszú sétáit tette meg gondozójával az egészséges ellés érdekében. Május 10-én hajnalban végre világra hozta csikóját. A kis csődör anyjához hasonlóan szintén indián-tarka mintázatú, és születése után néhány óra múlva már a saját lábain állt és szopott. Bohém gondos anya, óvja, terelgeti csikóját.

Kispárduc Sipos László gondozóvalÚjabb leopárd bébi született:

Bátor, a tavaly született fekete párduc elköltözése után néhány nappal, április 22-én megszületett Nagila és Leopold, a párduc pár 7, közös utóda, egy fekete hím leopárd.

Sokan nem tudják, hogy a párduc és leopárd egyazon fajnak kétféle neve, és igazából a foltos és a fekete párducok csupán színváltozatok – sőt, ha napfényben közelebbről nézzük a fekete bundát, azon is látszanak a foltok.

A kispárduc anyja most is gondos szülőként viselkedik, az első napokban csak egy-két pillanatra hagyta el az elletőládát. Az elmúlt években hozzászokott, hogy gondozóitól nem kell féltenie a kicsinyeit, így a kölyök fejlődését már pár napos kora óta lehet ellenőrizni. Apjával egyelőre még nem találkozott, hiszen a leopárdok a szabad természetben magányosan élnek, a hím és a nőstény csak a párzás idejére találkoznak, így az apa az utódok felnevelésében nem vesz részt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel május 26-án (kedden) 11 órára egy 20-30 perces párduckölyök-„mustrára” várjuk a média munkatársait és a látogatókat, amikor a Párduc-Házból a ragadozók gondozója kihozza a még néhány hétig kezes fiatal állatot.

Jegesmedvék az állatkertben?

No, nem a ragadozó emlősről van szó, hanem május 31-re (vasárnapra) szervez pünkösdi gyermeknapot a Miskolci Jegesmedvék Jégkorong Sportegyesület a Miskolci Állatkerttel közösen. E napon különféle játékos programokkal várják a gyerekeket és a családokat: gyöngyfűzés, babakészítés, fafaragás, állatsimogatás. Ezen a vasárnapon a gyerekek (18 év alattiak) csupán 20 Ft-os regisztrációs díjjal látogathatják az állatkertet.

Gyere most nyáron is a miskolci zoo-napközibe!

Az iskola befejeztével, június közepétől indulnak ismét az egy- és két-hetes zoo-napközis turnusok, kicsiknek és nagyobbaknak, hosszabb-rövidebb időt töltve az állatkertben, a Bükk-hegységben, és egyéb érdekes és hasznos programokon.

Bükki Zoo napközi: 4 db 10 napos turnus (hétfőtől péntekig 7.30 -16 óráig)

Bükki kalandtúra napközi: 3 db 10 napos turnus (3) (hétfőtől péntekig 7.30 -16 óráig)

Részletek és jelentkezés: a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesület (BFTE) honlapján: www.bukkikalandozoo.hu, ill. a 20/530-20-53 mobilszámon, vagy az mrichy@gmail.com e-mailcímen.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Cím: 3535 Miskolc, Csanyik-völgy

Levél: 3510 Miskolc, Pf.: 583

Tel/Fax: 46/332-121

E-mail: info@miskolczoo

Web: www.miskolczoo.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek