2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Tusfürdő és folyékony szappan otthon, házilag

Te is gondoltál már arra, hogy a lecseréld a bolti tusfürdőket, mert bár jó az illatuk, de nem érzed, hogy feltétlenül tesz jót a bőrödnek? Ma már szerencsére bárki elkészítheti a saját tusfürdőjét.

Készítsük házilag

Egyáltalán nem nehéz és időigényes eljárás, ha magunknak szeretnénk elkészíteni a bőrtípusunknak megfelelő folyékony szappant. Persze igényel egy kis precizitást és némi időt, de ennyit bőven ráfordíthatunk arra, hogy bőr- és környezetbarát tusfürdőt használjunk. Amit magunknak készítünk, az biztosan nem tartalmaz kémiai anyagokat, amik ártanak, sőt egy jó recepttel csak természetes anyagok felhasználásával érhetjük el a kívánt hatást.

Mivel pedig a saját ízlésvilágunk dominál, így az illatát is mi magunk alkothatjuk meg. Ehhez a legjobb választás a különböző illóolajok használata. Sőt akár a jótékony hatásuk szerint is választhatunk, ha nincs kedvencünk. Például a levendula nyugodt álmot biztosít, ami tusfürdőbe az egyik legjobb választás. Folyékony szappanba inkább a teafa javasolt a fertőtlenítő hatása miatt, hiszen ebben az esetben ez lényeges tényező.

Recept és elkészítés

Tehát egy jó minőségű tusfürdőhöz vagy épp folyékony szappanhoz elsődlegesen szükség van az alábbiakra:

  • 332 g szénsavmentes ásványvíz
  • 6 g konyhasó
  • 6,6 g solagum
  • 244 g kímélő mosóalap
  • 12 g mandulaolaj
  • 3 g rokonsal
  • 40 csepp tejsav
  • kb. 60 csepp tetszés szerinti illóolaj

Ez a mennyiség nagyságrendileg 2500 forintból van meg és jó sokáig elég, hiszen bőségesen készül belőle. Az elkészítés menete sem bonyolult, hiszen nem igényel nagy szakértelmet.

Első lépésként a vizet kell felmelegíteni, majd hozzáadni a sót és addig kell melegíteni, míg az fel nem olvad. Ha ezzel megvagyunk, akkor következhet a solagum, amit hozzá kell adni a keverékhez, majd addig keverni mixerrel, míg egynemű massza nem lesz az eredmény. Lehetőleg gyors fokozaton próbálkozzunk, úgy hamarabb készen lesz, de ha nem megy, akkor pár perc pihentetés csodákra képes. Amikor kész az egynemű massza, akkor következhet a mosóalap, amit lassan kell elvegyíteni a kész alappal, és szép sorban mehet bele a többi hozzávaló is.

Az illóolaj kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy ha szükséges, akár többféle is variálható egymással, de akkor mindenképp figyeljünk az illatokra és arra, hogy harmonikus legyen az összhatás.

Nem készítettél még természetes kozmetikumot házilag? Úgy érzed, hogy itt az ideje, hogy elkezd? Ne habozz, keresd a Soapcentert, ahol minden szükséges hozzávalót megtalálsz az otthoni kreatívkodáshoz. Ne keseredj el, ha nem sikerül elsőre, próbálkozz minél többször, hiszen a környezetednek és a bőrödnek sem mindegy, hogy mit használsz a mindennapokban. Egyetértesz? Készíts tusfürdőt házilag!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…