2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Rejtekhelyek, ahová nem javasolt a betörők elől eldugni az értékeinket

Rejtekhelyek, ahová nem javasolt a betörők elől eldugni az értékeinket

Mik azok a rejtekhelyek, amelyeket még a viszonylag kezdő szinten tartó betörők is könnyedén megsejtenek, úgyhogy nem tanácsos oda rejtenünk az értékeinket? Létezik-e egyáltalán tuti biztos rejtekhely, ami eredményes védelmet jelenthet az illetéktelenekkel szemben?

A cikkben ezeket a kérdéseket vesszük végig, rávilágítva a tutinak gondolt rejtekhelyek mögötti valóságra. Bízunk benne, hogy ezáltal tudunk valamelyest segíteni a vagyonvédelmi óvintézkedések hatékonyabbá tételében.

Nem árt tudni, hogy az illetéktelen behatolók milyen értékekre vadásznak leginkább

Értelemszerűen a készpénz számít nekik az elsőrendű zsákmánynak, úgyhogy mindenképp ezt fogják majd keresni első körben. Ezt ugyanis nem kell utána eladniuk, tetszés szerint költhetik, amire csak akarják.

Ezután sorrendben az ékszerek következnek a feltételezett érték szempontjából. Különösen a nagyobb értékűeket tudják ugyanis viszonylag magas értékért cserébe pénzre váltani. Majd ezután fognak nyúlni a műszaki cikkekhez, hogyha ezeknek az értékesítéséhez megvannak a megfelelő forrásaik.

Hol keres első körben a betörő, amikor sikerül behatolnia egy lakásba?

Egy betörő szinte csukott szemmel is a szobák felé veszi az irányt, hogy elsőként a szekrények és fiókok tartalmát túrja fel. Elvégre pontosan tisztában van azzal a ténnyel, hogy a legtöbb ember mind a mai napig ide fogja eldugni a féltve őrzött értékeit és pénzét.

Amikor a fiókban és a szekrényben semmit nem talált, akkor tovább fog keresgélni. Méghozzá nagy eséllyel az ágyneműtartót veszi célba. Egy sokat látott és tapasztalt behatoló ugyanis tisztában van vele, milyen sokan rejtik az ágy alá vagy pont az ágyneműtartóba a pénzüket.

Ha innen nézzük, ezeket a helyeket semmiképp nem érdemes tehát az értékeink tárolására használni. Elvégre, ha a nemkívánatos behatolók nálunk járnak, itt keresnek majd elsőként.

Egyéb sokak által ismert rejtekhelyek, amiket az illetéktelen behatolók könnyen kiszagolnak

Mind a mai napig hajlamosak sokan a pénzüket a hűtőszekrény fagyasztórészébe rejteni. A gond csak az, hogy ezzel a tendenciával a betörők is pontosan tisztában vannak. Ha máshol nem találják majd az egyébként sejthető szajrét, itt is keresgélni fognak.

Csakúgy, mint a WC-tartályban vagy pedig a ruhásszekrény eldugott kis zugaiban is. Még egy kezdő tolvaj is jól tudja, hogy a felsoroltak valamelyikében kell lennie a zsákmánynak a statisztikák alapján. Úgyhogy nem érdemes nekik megadni ezt a könnyű ajándékot.

Mivel tökéletes rejtekhely nem létezik, inkább a kellően hatékony vagyonvédelemről és riasztórendszerről célszerű gondoskodni.

Hogyha ezt a gondolkodást a gyakorlatba ültetjük, azzal könnyedén elejét vehetjük az illetéktelen behatolók tisztességtelen szándékainak./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek