2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Tudtad, hogy a légszennyezés asztmát okozhat?

Friss kutatás bizonyítja: naponta 11 ezer, évente 4 millió gyerek asztmás megbetegedését okozza a közúti járművek szennyezőanyag-kibocsátása világszerte. Ezért leginkább a nitrogéndioxid-szennyezés a felelős. Ezt a szennyező anyagot mértük két héten át a fővárosi iskolák környékén, mert meg akartuk tudni, milyen levegőt szívnak be a gyerekek nap, mint nap. A mérések értékeléséből kiderült: jópár iskolánál jelentősebb a légszennyezettség, mint a közeli, hivatalos mérőállomásokon.

Állj ki velünk együtt a tiszta levegőért, gyermekeink egészségéért! Követeljük együtt a városvezetőktől: mielőbb tiltsák ki a régi, szennyező dízel járműveket!
Aláírom

„Ha nincs erdő, nincs élet.” Miközben az utolsó pillanatban vagyunk, hogy megvédjük magunkat és a bolygónkat a klímaválságtól, továbbra is borzalmas iramban tűnnek el az esőerdők. Ezt nem hagyhatjuk! Áprilisban világszerte védelmet követeltünk a Föld tüdejeként számon tartott amazonasi esőerdőnek és az ott élő őslakosoknak. Írd alá te is a petíciónkat:
Aláírom

Idén ismét lesz Zöld Civil Országos Találkozó (Zöld OT), ezúttal Budapesten. Az ország zöld szervezetei és környezetvédői minden évben összegyűlnek azért, hogy megvitassák a legfontosabb környezetvédelmi ügyeket. A klímaválság miatt most még fontosabb, hogy minél többen ott legyünk! Várunk május 31. – június 2. között. Mi ott leszünk, ugye jössz te is?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek