2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

AEEK Vis Maior támogatással és saját forrásból beszerzett betegszállító gépjárművek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház hat telephelyen működik, összesen: 3.572 ággyal, 93 betegellátó egységgel.

 

Intézményrendszerünk éves viszonylatban mintegy 100.000 fekvő, és csaknem 3.000.000 járóbeteg ellátását végzi, amelyhez szorosan kapcsolódnak a betegszállítási feladatok az intézmények telephelyein belül, illetve a telephelyek között.

 

Betegszállítási feladatokat illető statisztikai adatok

(2018. évi tényadatok)

–             Havi betegszállítás (fekvő, ülő és járó) átlagban: 3.100 beteg/hó,

–             Betegszállításban részt vevő gépjárművek száma: 9 db,

–             Betegszállító gépjárművek által teljesített éves futásteljesítmény: 125.000 km.

–             Éves betegszállítás: 37.000 fő

 

 

2019. április 01-től a betegszállítás intézményi hatáskörbe került, azt önállóan külső közreműködő igénybevétele nélkül látja el az intézmény.

 

A betegszállítási csoport munkáját 9 betegszállító gépjármű segíti, amelyből 2018. év végén, illetve 2019 első negyedévében összesen 4 új betegszállító gépjárművet szereztünk be mintegy 70 mFt értékben. A fedezetet részben saját forrásból, részben fenntartói támogatásból teremtettük elő. A beszerzéskor törekvésünk volt, hogy az autók minőségi szolgáltatást nyújtsanak, mint gépjárművek, és mint egészségügyi szolgáltató eszközök egyaránt.

 

A betegszállításban résztvevő további 5 betegszállító gépjármű átlagéletkora 10 év, futásteljesítményük esetenként megközelíti az 500 ezer kilométert.

 

Intézményünk ütemezett cseréjükről gondoskodik, további 2 új betegszállításra alkalmas gépjármű érkezik még 2019. szeptember végéig!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum