2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szezonnyitó és „BemutatkoZOO”

Állatkerti Szezonnyitó és Víz Világnap a Miskolci Állatkertben
A meteorológiai tavasz első napján 2015. március 21.-én (szombaton) a Miskolci Állatkert és Kultúrpark immáron hagyományosan Állatkerti Szezonnyitó napot tart, amelyen megünnepeljük a Víz Világnapját is. Ennek keretében változatos programokkal várjuk látogatóinkat. A megszokotthoz képest több látványetetésen és állatbemutatón vehetnek részt, valamint megismerkedhetnek Stellával és Ozival a, csíkos szkunkokkal is az állatkertbe érkezők. A Víz Világnapjához kapcsolódóan egy újabb különleges kiállítással készülünk, valamint azok a látogatóink, akik szeretnék megmérettetni tudásukat, részt vehetnek egy családi „VÍZKVÍZ”-en a fenntartható fejlődésről.

„BemutatkoZOO”: Csíkos szkunkok az állatkertben

Csíkos szkunkokkal gyarapodott állatkertünk állománya. Az Észak-Amerikában honos kisragadozókat egy testvérpár képviseli ezentúl Miskolcon, akik a hétvégi Állatkerti Szezonnyitón mutatkoznak majd be látogatóinknak.

Milyen állat a csíkos szkunk? A hétvégén kiderül! De annyit elárulhatunk, hogy az Észak-Amerikában széles körben elterjedt szkunkot a magyar köznyelv bűzösborzként ismeri, s amelynek legközelebbi rokonai a hazánkban is élő menyétfélék, így például az erdeinkben gyakori európai borz. A látványos, fekete alapon fehér csíkozású szőrmét viselő szkunkok rendszertanilag ugyan a ragadozók közé tartoznak, ám tulajdonképpen mindenevők, hiszen a kistestű állatokon és rovarokon kívül bogyókat és magvakat is fogyasztanak.

Az új faj számára új kifutó is készült, amely a két éve bemutatkozott, szintén észak-amerikai elterjedésű kúszósülöké mellett került kialakításra. A két állat Lengyelországból, a Lódzi Állatkertből költözött Miskolcra még a tavalyi év végén. Mivel azonban a téli időszakban ők is nyugalmi periódust tartottak, így most, a tavasz beköszöntével vehetik birtokba új otthonukat, ahol már látogatóink is megtekinthetik őket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek