2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Madarakról gondoskodnak Szikszón

A szikszói általános iskolások és óvodások madarakról gondoskodnak az idei télen. Szikszó Önkormányzata a Rodent Hungary  Kft támogatásával akciót indított a környezettudatos magatartásmód , a felelős állattartás népszerűsítésére , amelynek keretében gondozhatják a madarakat a szikszói gyerekek.

A cég, amely elsősorban állateledeleket forgalmaz- madáretetőket és  madáreleségeket ajánlott fel a szikszói óvodák és iskolák számára.  Az adományokat a múlt hét csütörtökön vehették át az intézmények képviselői a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola aulájában.

A rendezvényen részt vett Füzesséri József ,Szikszó polgármestere  aki arról beszélt : az állatok szeretete fejleszti a személyiséget, növeli a felelősségtudatot.  A természet és a madárvilág ismerete pedig környezettudatos viselkedésre sarkall. Az akció sikerességéhez az is hozzájárul, hogy Füzesséri József a polgármester alapjából 30 000- 30 000 forintot ajánlott fel az intézményeknek, hogy azokat a diákokat és közösségeket jutalmazzák ,akik a legaktívabban vettek részt ebben.

A programhoz kapcsolódott a Szikszói Állatbarát Egyesület is. Nagy- Simon Leila elnök felajánlotta szakmai tudását. Arra is kérte a pedagógusokat, hogy ha a gyerekek sérült állattal találkoznak , azt jelezzék számára, hiszen az egyesület kapcsolatban van a Mályiban található madármentő egyesülettel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek