2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Madarak és Fák Napjának ünnepe a II. Gyermeknap és Bográcsfesztiválon

Madarak és Fák Napjának ünnepe a II. Gyermeknap és Bográcsfesztiválon

Herman Ottó munkásságának szellemében, iskolánk – a vattai Szemere Bertalan Tagiskola sok évtizedes hagyományához híven, de rendhagyó módon ünnepelte május 25-én a Madarak és Fák Napját. A rendezvényre a kétnapos Vatta községi II. Gyermeknap és Bográcsfesztivál „nyitó eseményeként” került sor.

A gyerekek egy hete lázasan készülődtek. Szervezték a csapatokat, rajzolták a menetleveleket. A versenyt Tóth Andrásné tanár a természetismereti feladatok kiötlője nyitotta meg. A naphoz az első és a negyedik osztályos tanulók csináltak hangulatot a műsorukkal. Majd a versenyértékelésébe nem számító nulladik állomáson – az ebédlőben– Vatta Községi Önkormányzat látta vendégül finom ebéddel iskolásainkat és segítőinket. Az ebédnél a szülői munkaközösség üdítőkkel kedveskedett tanulóinknak. A kellő alapozás után a csapatoknak az iskolából kiindulva a játszótérig öt akadályt kellett sikeresen teljesíteniük. A feladatok játékos természetismereti – környezetvédelmi kérdéseket tartalmaztak.
A zsűri két kategóriában osztott ki helyezéseket, külön értékelték a menetleveleket és az állomások teljesítését. A menetleveleket az iskolánk Diákönkormányzata, az akadályversenyt Vatta Községi Önkormányzat díjazta. A díjakat a diákönkormányzat nevében Oroszné Kvaszta Noémi patronáló tanár, a községi önkormányzat nevében Korán István Attila polgármester adta át.
Az eredményhirdetést követően a madarak és fák napját tanulóink a polgármester úrral közös faültetéssel zárták.
A még erőt és energiát érző tanulóink a délután további részében bekapcsolódtak az ügyességi versenybe, illetve igen aktívan kivették a részüket a teadélutánból.

Köszönjük Vatta Községi Önkormányzatának – nem utolsó sorban a konyhai dolgozóknak – a finom ebédet! Köszönjük Korán István Attila polgármester úrnak az ötletes díjakat, s hogy részesei lehettünk a jól szervezett, színvonalas községi gyermeknapnak!

Köszönöm tanulóinknak, hogy aktívan és fegyelmezetten vettek részt az akadályversenyen! Köszönöm kollégáimnak és a szülői munkaközösség tagjainak a verseny lebonyolításában való közreműködést!
További képek

Tóth András
tagintézmény-vezető

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek