2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

VILÁGREKORD VATTACUKOR VATTÁN!

Jávor Judit a vattai gyermeknapon megdöntötte a VATTACUKOR világrekordját!

 

Vidám gyerekek , jót bulizó felnőttek a II. Gyermeknap és Bográcsfesztiválon.
Immár második alkalommal rendezték meg Vattán a Gyermeknappal egybekötött bográcsfesztivált. A rendezvény 25-én az iskola szervezésében a Madarak és Fák Napjának megünneplésével, akadályversenyekkel kezdődött, majd 26-án tartalmas kulturális és gazdag szabadidős programokkal folytatódott a rendezvény, melyen a kellemes időben, jól szórakoztak a vattai gyerekek és felnőtteket, valamint a Vattára érkezett vendégek.

A játszótér már kora délelőtt benépesült, és megkezdődtek a bográcsverseny előkészületi munkái. Vidám baráti társaságok, családok, munkahelyi kollektívák, sportszerető emberek, jó hangulatban szorgoskodó fiatalok és a főzéstudományukat megvillantó általános iskolások nagy izgalommal készítették a finomabbnál-finomabb ételeiket, díszítették sátraikat.A nagy színpadon Telekiné Bozó Szilvia műsorvezető köszöntő szavai után Csetneki László, ” A Szabadtűzi Lovagrend Főkancellárja” a zsűri elnöke köszöntötte a versenyzőket, a vendégeket, majd ismertette a versenyszabályokat. A kora délelőtti órákban a vattai gyerekek együtt reggeliztek Korán István Attila polgármesterrel a nagy sátorban. A finom virslit, teát a bográcsverseny zsűri tagjai szolgálták fel a gyerekeknek, akik reggelizés közben vidáman „csevegtek” a polgármesterrel. A reggeli után a Tekergő Bábszínház: Bundás Bocsok című műsorukkal szórakoztatták a gyerekeket, majd a Familia Trió Zenebazárral keltett vidám hangulatot. A kellemes időben, igazi családi kikapcsolódást biztosítottak a rendezvény szervezői, míg a bográcsokban rotyogtak a finomságok, a felnőttek sütöttek-főztek, addig a gyerekek a játszótéren önfeledten játszhattak.A bográcsozók gasztronómiai ínyencségeit nemzetközi zsűri értékelte.

A bográcsozók ételeinek zsűrizése közben a színpadon az ÉNEKLŐ SZAKÁCSOK gasztrohumorral szórakoztatták a közönséget. Az önkormányzat a reggeliztetés után délben finom ebéddel látta vendégül a gyerekeket, majd délután még egy-egy vattacukrot is majszolhattak. Az ebéd utáni színpadi produkciók között nagy sikert arattak a helyi óvodások és az iskolások vidám műsorukkal.
Kora délután Korán István Attila polgármester és Tállai András államtitkár mondott ünnepi köszöntőt, majd folytatódtak a kulturális programok. A nagy érdeklődéssel kísért Varga Lovasiskola bemutatója közben sajnos egy komoly baleset is történt, ezért a rendezvény egy rövid időre megszakadt. A lovasok összecsapása közben egy 12 éves kisfiú leesett a lóról, akire egy felnőtt páncélfelszerelésben zuhant rá. A gyerekhez a sérülései ellátása érdekében mentő, majd mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A sérülteket Miskolcra a Megyei kórházba szállították.Információk szerint szerencsére a sérülések remélhetőleg egyik sérültnél sem súlyosak: a sokott kapott felnőtt már a koraesti órákban elhagyhatta a kórházat, míg az enyhébb agyrázkódást szenvedett gyermeket további kezelésre a kórházban tartják. A baleset után a bográcsfőző verseny eredményhirdetésére került sor, ahol a versenyzők több humoros, de nagyon értékes díjakat kaptak.

A díjkiosztás után a Pamacs-Ragacs Vattacukor csapatával szórakoztak a gyerekek. Kora este a rendezvény sztárvendégeivel a 100 Folk Celsius élő koncertjén nagy sikert arattak a régi ismert slágerek, melyet az idősek nosztalgiával a fiatalok pedig a régi slágerek megkedvelésével fogadtak. A nagysikerű koncert után Világrekord Vattacukor készült Vattán. Jávor Judit stílszerűen Vattán megdöntötte a VATTACUKOR VILÁGREKORDJÁT , melyet Csetneki László jegyzőkönyvben rögzített. Az új világrekordert elsőként: Korán István Attila polgármester nagy büszkeséggel köszöntötte, és további sikeres vattacukor készítést kívánt.
A világrekord születétét követően az Egri Zumba Klub bemutatójában a kalóriákat igencsak égető fergeteges hangulatú ZUMBA bemutatót tartottak, majd „ZUMBÁRA PERDÜLT” az egyre aktívabb közönség is. A felpörgött közönséget „DJ Lexy” pörgette tovább, így a jó hangulatú gyermeknap a felnőttek fergeteges hangulatú táncmulatságával zárult.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek