2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

KUKAkulTÚRA – a szelektíven gyűjtött hulladékok nyomában

Szeptember 29-én, szombaton az ország negyvenöt településén több mint hatvan helyszínen nyílnak meg a hulladékkezelést, újrahasznosítást végző vállalkozások kapui, hogy a KUKAkulTÚRA program résztvevői nyomon követhessék a szelektíven gyűjtött hulladék útját. A programot az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) kezdeményezte és szervezi.

„Számtalan tévhit kering azzal kapcsolatban, hogy hiába gyűjtjük szelektíven a hulladékot, szállításkor úgyis összeöntik. De a látszat csal: aki ezt mondja, annak nincs elég ismerete, személyes tapasztalata a szelektíven gyűjtött hulladék útjáról” – mondja Vámosi Oszkár, az OHÜ ügyvezetője.

A szeptember 29-i KUKAkulTÚRA nyílt nap keretében minden érdeklődő bepillanthat a kulisszák mögé, és meggyőződhet róla, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék bizony jó helyre kerül. A látogatók választ kapnak, mi történik azt követően, hogy a hulladékot jól elkülönítve elszállítják a lakóhelyükről, megismerkedhetnek a feldolgozás folyamatával, rácsodálkozhatnak, mi minden készülhet a szelektíven gyűjtött, újrahasznosítható hulladékból.

„Az értékes hulladékok feldolgozásával jelentős mennyiségű elsődleges nyersanyagot takaríthatunk meg, amivel újabb jó szolgálatot tehetünk környezetünknek” – hívja fel a figyelmet Vámosi Oszkár.

A Heves megyei hulladékkezelést, újrahasznosítást végző vállalkozások közül Egerben a Városgondozás Eger Kft., a Plan KG Kft., az Agria Humán Közhasznú Nonprofit Kft., és a Heves Megyei Vízmű Zrt., továbbá Ivádon a PEVIK Közüzemi és Szolgáltató Kft. várja mindazokat, akiket érdekel a szelektív hulladék útja. A KUKAkulTÚRA helyszíneinek és programjainak teljes listája megtekinthető a www.szelektivinfo.hu/kukakultura weboldalon, valamint az OHÜ facebookoldalán (www.facebook.com/szelektivinfo).

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…