2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kukoricatolvajok hűvösön

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a közelmúltban két ízben is kukoricatolvajokkal szemben intézkedtek. Időközben az eljáró bírói kalapács lesújtott: fejenként eltérően öt, illetve három napi elzárással sújtotta a kéretlen szüretelőket.


Szeptember 16-án két fiatal nő, egy arnóti magántulajdonban lévő mezőgazdasági területről három zsák – közel másfél mázsa – csöves kukoricát tördelt le és akart eltulajdonítani, amikor a terület tulajdonosa tetten érte őket, s értesítette a rendőrhatóságot.

A Miskolci Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a kukoricatolvajokat. Az eljáró bíró végzésében három nap elzárásra ítélte a két szabálysértőt.

Szintén kukoricalopás miatt vett szabálysértési őrizetbe három férfit a Miskolci Rendőrkapitányság, akik 2012. szeptember 26-án egy Ongán található mezőgazdasági területről tulajdonítottak el 10 zsák kukoricát, kb. 30.000 Ft értékben.

A rendőrhatóság gyorsított eljárás keretében – tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt – bíróság elé állította a tetten ért tolvajokat. A bíróság a három férfit fejenként öt-öt napi elzárásra ítélte.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek