2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Közösen egy tisztább környezetért!

Többek között Ózdot is érinti a Sajó-Bódva Völgyében megvalósuló  hulladékgazdálkodási fejlesztés. Az Európai Unió által is támogatott KEOP projekt összértéke eléri a 3.8 milliárd forintot. A részletekről tegnap tartottak sajtótájékoztatót és bejárást a helyszínen.

Most már jó ideje, hogy a városban és a kistérségben összegyűjt hulladékot a centeri átrakóból szállítják át a sajókazai centrumba. Rövidesen újabb fejlesztések lesznek a táruláson belül, amely még hatékonyabbá teheti a keletkező hulladék feldolgozását. Erről Szitka Péter, a Sajó-Bódva Völgye Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke beszélt, majd hozzátette:

– 3.8 milliárd forintról beszélünk, ami összegszerűen is meghatározó tétel. Merem remélni, hogy a pályázatban rejlő anyagi forrást maximálisan sikerül kihasználni, és ezzel újabb fejlesztések valósulhatnak meg a hulladékgazdálkodás területén.

Ezekből a fejlesztésekből Ózdra is jut – derült ki abból az előadásból, amelyet dr. Szabó Attila projektvezető tartott meg a bejárás után. Komplexen az egész társulást érinti és a meglévő hiányosságokat igyekszik orvosolni.
A jelenlegi hulladékudvar mellé egy másik is épülhet Ózdra, amely a belvárosban valósul meg. Ezen kívül több szelektív szigetet alakítanak ki, és a házhoz menő, valamint a zöld hulladékgyűjtés is fejlődik majd.

A projekt jelenleg az első szakaszban tart. A megvalósíthatósági tanulmány készül, a kivitelezés pedig a tervek szerint a 2012-es és a 2013-as esztendőt érinti. A pályázat keretében 127 településen alakítják ki a szelektív gyűjtő rendszert, 162 hulladékgyűjtő sziget, 5 gyűjtőudvar és 2 átrakóállomás épül. A házi komposztálás elterjesztésének érdekében 6000 edényt osztanak ki a lakosság körében.
A társulás hulladékgazdálkodási rendszerét a Cirkont cégcsoporton belül a Cirkont ZRt, az Észak-magyarországi Hulladékgazdálkodási ZRt. és az Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft működteti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 2024.04.15. napján "Rákkeltő méreg ömlött a Salgó patakba" címmel közöltünk cikket, amelyben valótlanul állítottuk, hogy "Legfrissebb méréseink bizo…
Egy ZSEBKENDŐNYI kert is elég
Egy zsebkendőnyi kertdarab is elég, ha tenni akarunk magunkért és az élővilágért - A Magyar Természetvédők Szövetségének A mi sokszínű kertünk kampány…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…