2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Időnként már elhagyják anyjuk erszényét a Miskolci Állatkert kenguru kölykei

Időnként már elhagyják anyjuk erszényét a Miskolci Állatkert kenguru kölykei

Habár a Miskolci Állatkert látogatókat jelenleg nem fogad, de az állatok körül nem állt meg az élet. Így egyebek mellett a Bennett-kenguruk csapatában is kölykök nevelkednek. A két kiskenguru időnként már elhagyja anyja erszényét.

A miskolci Bennett-kenguru csapat két kölyökkel lett népesebb. A kiskenguruk még valamikor ősszel születhettek, de születésük pontos időpontját gondozóik is csak sejthetik. A világra jövő kenguru kölykök ugyanis alig pár centiméter hosszúak, és amikor világra jönnek, anyjuk szőrén felkapaszkodva azonnal az erszény biztonságába másznak, ahonnan aztán hónapokig ki sem dugják orrukat. A két nőstény viselkedése azonban elárulta gondozóik számára, hogy mely napokon jöhettek világra kölykeik, akik februárban néztek szét először az erszényen kívüli világban. Most pedig már elég nagyok ahhoz, hogy időnként akár ki is bújnak az erszényből, de csak rövid időre, majd rövidesen újra visszatérnek oda.

A kenguruk Ausztrália különleges élővilágának legjellegzetesebb lakói. A Bennett-kenguru közepes testméretű fajnak tekinthető, testmagassága legfeljebb 1 méter lehet. Az erszényesek világra jövő kölykei igen fejletlenül jönnek a világra, így a kölykök első néhány hónapjában az erszény egyfajta inkubátorként működik, ahol a kölyök biztonságban, immár anyatejet fogyasztva fejlődhet.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark kenguru csapata a két új jövevénnyel együtt jelenleg kilenc egyedet számlál, akik kifutójukat Ausztrália futómadaraival, az emukkal osztják meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek