2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Vöröskeresztes intézményvezető koordinálja veszélyhelyzetben a hajléktalanellátást Miskolcon

Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterének, Veres Pálnak a megbízásából Duberné Dunaveczki Éva, a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának vezetője koordinálja a megyeszékhelyen a hajléktalan ellátáshoz kapcsolódó feladatokat, és dolgozik együtt a városban működő többi, a hajléktalanok ellátására szakosodott intézménnyel. A meghatalmazás a koronavírus világjárvány következtében kialakult veszélyhelyzet idejére szól.

Az idén miniszteri oklevéllel is kitüntetett intézményvezetőnk az északkelet-magyarországi régió legnagyobb és legkomplexebb, 320 ellátottal és mintegy 50 fős személyzettel működő hajléktalanszállójának szakmai munkáját koordinálja tíz éve. Hisszük és bízunk benne, hogy tapasztalatával kiváló munkát végez majd az önkormányzati megbízatása során is!

Időközben a Magyar Vöröskereszt Miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központja a helyzetre és a megyei kórház jelzéseire reagálva férőhelyen felüli, intézményen kívüli ellátást indított el az önkormányzat által biztosított épületben. Így biztosítva, hogy a még ma is utcán élő vagy a kórházi ellátásból kikerülő, egyébként hajléktalan emberek biztonságos környezetben legyenek a koronavírus-járvány idején. Maga az intézmény ugyanis telt házzal működik; az ellátottak védelme érdekében itt új igénylőket fogadni a járványügyi helyzet idején nem tudunk.

Az ideiglenes szolgáltatásbővítéssel a humanitárius szervezet 10 új rászorulónak biztosít 24 órás ellátást és felügyeletet. Az ide bekerülő fedél nélkül élőknek bele kell egyezniük a 14 napos elkülönítésbe; csak utána kerülhetnek át az intézményi ellátásba – védve ezzel azokat, akik önként vállalták, hogy járvány idején nem hagyják el Gondozó Központ biztonságát.  Az elkülönítés ideje alatt a hajléktalan emberek számára szállást és étkezést, valamint fertőtlenítést és tisztálkodási lehetőséget biztosít a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek