2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Felelős állattartás: fontos lenne az ivartalanítás

Magyar Falu Program – kutya-macska ivartalanítás pályázat

A legjobb annak az utcára dobott – kóborrá váló házi kis kedvencnek, amelyik meg sem születik, mondja Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője. Sajnos a felelőtlen szaporítások miatt az állatvédők számára a gazdátlan állatokkal kapcsolatos teendők végeláthatatlan terhet rónak. Pedig a felelős tartás révén csökkenteni lehetne a feleslegesen megszülető állatok számát. A háziállatokért a gazda a felelős, pár apró lépés kell csupán a felelős állattartáshoz.

 

 

 

A Magyar Falu Programban van egy önkormányzatok számára fontos állatvédelmi – ivartalanítást támogató pályázat, ami jó lehetőség a vakvilágba születő hobbiállatok számának csökkentésére, illetve a felelős állattartás egyéb vetületeinek támogatására. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője kéri a kistelepülések vezetőit, hogy a támogatási lehetőséggel éljenek, és hozzanak létre települési szinten kisállat szaporulatot csökkentő – állatvédelmi ivartalanítási akciókat. A www.zug.hu/ivartalanitas/ oldalról elérhető az önkormányzati támogatási felület.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület igény esetén szakmai tanácsokkal, stratégiai megoldásokkal segíti az állatvédelmi forrásokat igénybe vevő településeket, hogy az állatvédelmi gondolkodás és a felelős állattartás minél szélesebb körben elterjedhessen. Az egyesület komoly erőfeszítéseket tesz a lakosság állatvédelmi – környezettudatosságot segítő szemlélet formálására, melyet előadásokkal, információs anyagokkal, kiadványokkal egészít ki. Az állatvédelmi problémák megoldása komoly feladat lenne, a cél az állatok szenvedésének csökkentése, és a felelős állattartói kultúra elterjesztése, illetve a későbbiek folyamán a prevenció fenntartása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek