2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

DK: Függesszék fel az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt!

Országos demonstrációra készül a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, mivel csak a felmérésüket kitöltők között több mint 1600 olyan egészségügyi dolgozó van, aki felmondani készül.
Ez alapján több ezer egészségügyi dolgozó készülhet elhagyni a pályát a kormány járvány alatt hozott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénymódosítása miatt. Mivel már most is legalább 20 ezer ember hiányzik az egészségügyből, ez egyet jelentene a magyar állami egészségügy végével.

A Demokratikus Koalíció humán ügyekért felelős főpolgármester-helyetteseként tudom, hogy ez nagymértékben érintené a budapesti kórházakat is, ahova eddig el lehetett küldeni azokat a betegeket, akiknek a lakhelyén már eddig sem működött az egészségügy. Ha azonban újabb ezrek mondanak fel a kórházainkban, a budapesti egészségügy a budapestiek ellátására sem lesz elég. A DK szerint fel kell függeszteni a káros, egyeztetés nélkül elfogadott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, és meg kell kezdeni az egészségügy humán erőforrásának fejlesztését. Ahogy Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje javasolta: legalább 3 ezer új orvost, 9 ezer új ápolót és 500 új háziorvost kell munkába állítanunk a következő években, ha meg akarjuk erősíteni a magyar egészségügyet.

Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, a DK újbudai országgyűlési képviselőjelöltje

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …