2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Díjazzák az energiatudatosságot

A kormány célja, hogy négy éven belül a háztartások mellett az iparban is Magyarországon legyen a legolcsóbb a villamos energia Európában – jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az MVM Partner Zrt. „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázatának díjátadóján 2014. május 14-én, Budapesten.

A tárcavezető kifejtette: „Alacsony energiaárakat kell kínálni ahhoz, hogy Magyarország megőrizze, erősítse versenyképességét a világgazdaságban. A kormány megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését: a közszolgáltatási törvény elfogadását követően egy nonprofit közműszolgáltatót tervez létrehozni. Az olcsó villamos energia előállításához szorosan kapcsolódó törekvés a paksi atomerőmű bővítése is.”

 

A pályázaton az energiahatékonyság és energiatudatosság elveit mindennapi működésük során következetesen előtérbe helyező hazai vállalkozásokat ismerték el. A fő cél az energiahatékonysági beruházások, szolgáltatások és törekvések népszerűsítése, a tudás- és tapasztalatcsere elősegítése. Az energiatudatosság nemcsak az egyének szintjén értékes és erősítendő gondolkodásmód. Térnyerésének támogatása a magyar gazdaság egészét tekintve, fenntarthatósági és a környezetvédelmi megfontolásokból is kiemelt feladat.

 

A több mint kétszáz beérkezett pályamunkát három kategóriában – mikro-, kis-, és középvállalatok – bírálták el és díjazták. Az első helyezettek egy-egy hibrid autót kaptak egy éves használatba, a további dobogósok elektromos robogókkal és elektromos rollerekkel gazdagodtak. A díjazottak listája a kiíró MVM Partner Zrt. honlapján megtalálható: https://energiatudatossag.mvmp.hu/Lapok/EnergiatudatosKKV/konferencia-dijazottak.aspx.

 

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…