2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Felelős nemzeti vagyongazdálkodásról és állami vállalatok versenyképességéről tárgyaltak a szakemberek

Felelős nemzeti vagyongazdálkodásról és állami vállalatok versenyképességéről tárgyaltak a szakemberek

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és több állami vállalat szakembere tartott előadást a Napi Gazdaság „A jó gazda – Állami vagyongazdálkodás a gyakorlatban” elnevezésű konferenciáján. A szakmai találkozón szó esett a társaságok eredményeiről, az állami megtakarításokról és a közszolgáltatás jó példáiról is.

A Napi Gazdaság „A jó gazda – Állami vagyongazdálkodás a gyakorlatban” elnevezésű konferenciáján téma volt a felelős vagyongazdálkodás, az állami vállalatok esetében elért üzleti eredmények, a nemzeti vagyon gyarapítása, és bemutatták az állami közszolgáltatások jó példáit.

 

Az eseményen Székács Péter vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár köszöntője után Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója tartott előadást a gyarapodó állami vagyonról. Az MNV Zrt. az utóbbi egy évben jelentős eredményeket ért el ezen a területen. A nemzeti vagyon része lett újra a Táncsics-börtön, és többségi állami tulajdonba került a Mahart-PassNave Személyhajózási Kft. A társaság kiemelt célja, hogy a tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok és maga az MNV Zrt. is felelősen gazdálkodjon az állami vagyonnal.

 

A társaság ezért az elmúlt három évben hét nagy közbeszerzési projekt lebonyolításában működött közre, melyeknek köszönhetően portfóliószinten 1,9 milliárd forint megtakarítást sikerült elérni. Tulajdonosként az MNV Zrt. célja az állami vállalatok felelős vagyongazdálkodásának megvalósítása, ugyanakkor a jó üzleti eredmények elérése.

 

A társaság vállalatirányítási sztenderdekkel és az állami tulajdonú társaságok együttműködésével segíti a nemzeti vagyonnal való felelős gazdálkodást. A kezelésébe tartozó gazdasági társaságok felső- és szakterületi vezetői számára Tudásklubot indított a tudástranszfer és az interaktív kommunikáció megteremtése érdekében.

 

A konferencián Dr. Szabó Iván, a Magyar Vízközmű Szövetség Vízipari tagozatának elnöke a víziközmű-integrációban való részvételről és a rezsicsökkentésről számolt be. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami víziközmű-társaságok megkezdték a rezsicsökkentéssel és az integrációval kapcsolatos feladatok elvégzését. A víziközmű-szolgáltatók közel 100 éve végeznek megbízható és magas színvonalú munkát az ivóvíz-ellátás és szennyvízkezelés területén. A szolgáltatók több mint 2 millió fogyasztónak biztosítanak ivóvizet.

 

Az eseményen Szárszó Tibor  a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. ágazati vezetője  az állami vállalatok versenyképességéről tartott előadást. Nemcsek Tibor, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója az állam hulladékgazdálkodásban betöltött szerepvállalásáról tájékoztatott. Králik Gábor László, a Magyar Földgázkereskedő Zrt. igazgatósági elnöke hazánk biztonságos földgázellátásáról adott információt. Szó esett továbbá egyebek mellett az MNV Zrt. által kötött szakmai együttműködési megállapodásokról és a társaság kezelése alá tartozó állami vállalatok számára meghirdetett Tudásklub sorozatról is.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …