2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Magyar-szaúdi vízügyi és energetikai együttműködésről tárgyalt Szijjártó Péter

Magyar-szaúdi vízügyi és energetikai együttműködésről tárgyalt Szijjártó Péter

A Magyarország és Szaúd-Arábia közötti vízügyi és energetikai együttműködés lehetőségeiről tárgyalt szerdán Budapesten Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Mohamed al-Szaúd, a szaúd-arábiai vízügyi és energetikai tárca miniszterhelyettese.
 Fülöp Judit, Szijjártó Péter sajtófőnöke az MTI-nek küldött tájékoztatásában hangsúlyozta: Szaúd-Arábia a második legjelentősebb kereskedelmi partnere Magyarországnak az arab világban, az együttműködés fejlesztésének legtöbb lehetőséget kínáló területe pedig a vízgazdálkodás és a villamos energia.

    Kifejtette: a Fővárosi Vízművek már rendelkezik a szaúd-arábiai működést lehetővé tevő előminősítéssel, és előrehaladott tárgyalásokat folytat városüzemeltetési és szennyvízkezelési projektekről.

    Az arab ország villamosvezeték-hálózatának nagymértékű modernizációja során pedig az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. egy szaúdi vállalattal közösen indul a tendereken – ismertette.

    Az együttműködés részleteiről jövő héten tárgyal Budapesten a magyar-szaúdi gazdasági vegyes bizottság, amelynek magyar társelnöke Szijjártó Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…
Jönnek a választási eredmények
Ma Magyarország 3177 településén önkormányzati választásokat tartottak. Először fordul elő, hogy ez együtt történik az Európai Parlament (EP) magyar t…

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …