2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
Vb-2010: holland siker a dánok ellen

Vb-2010: holland siker a dánok ellen

Vb-2010: holland siker a dánok ellenHollandia legyőzte hétfőn Dániát a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első mérkőzésén, Johannesburgban. A világranglistán negyedik, s a vb egyik esélyesének számító hollandok a 46. percben egy öngóllal szereztek vezetést, majd a hajrában Kuyt állította be a 2-0-ás végeredményt.

A magyarok selejtezőcsoportjából továbbjutott dánok az első gólig egyenlő ellenfelek voltak. A hollandok immár 20 mérkőzés óta veretlenek. E csoport, 1. forduló: Hollandia-Dánia 2-0 (0-0), gólszerzők: S. Poulsen (öngól, 46.), Kuyt (85.), Johannesburg, Futballváros, 75 ezer néző,sárga lap: De Jong (44.), Van Persie (49.), illetve Kjaer (63.).

Holland mezőnyfölény jegyében telt el az első félidő, de a veszélyesebb helyzeteket a dánok dolgozták ki ellentámadásokból.

A fordulás utáni váratlan öngólt követően változott a játék képe, a dánok többet kezdeményeztek, a hollandok viszont sokkal több lehetőséghez jutottak, s számos helyzetükből egyet gólra váltottak.

A csoport másik találkozója, a Japán-Kamerun meccs 16 órakor kezdődik Bloemfonteinben.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…