2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Tét nélkül versenyezni a legrosszabb

DYNAMIC RALLY TEAM – ISEUM Rallye 2016, Szombathely, 2016. május 20-22.
Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

Egy verseny gömbfej tett keresztbe Lángi Attilának és Veres Gábornak a múlt hétvégi ISEUM Rallyen. A Dynamic Rally Team párosának idő előtt le kellett adnia a menetlevelet, vasárnap pedig csak szuperrally keretében folytathatták a menetelést. Ahogy a navigátor fogalmazott, nincs is rosszabb annál, mint amikor tét nélkül kell versenyezniük, kocsikázniuk. A szurkolóknak azonban így is elég látványt nyújtottak a BMW Z4 M Coupe-val.

Lángi Attila: Hamar véget ért a szombat menet számunkra. Rögtön az első gyorsaságin eltörött egy verseny gömbfej az autóban, ami miatt az egyik kerekünk is kitört. Addig azonban nem tudtuk, mi okozta a problémát, amíg le nem jöttünk arról a szakaszról. Aggódtam is, hogy vajon kibírjuk-e addig, vagy mire számítsunk, mi lesz a következő, ami felmondja a szolgálatot a BMW-ben. Pont ezért nem is akartam kockáztatni, és inkább nem mentünk át a következő gyorsra, hanem bementünk a szervizbe, hogy a fiúk orvosolni tudják a hibát. Én értékelésen kívül szívesen folytattam volna a versenyt, mert csak az számított volna, hogy minél többet versenyezhessek, nem pedig a bajnoki pontok. Sajnos a szervezők ezt nem engedélyezték, hiszen a szabály az szabály, ebben teljesen igazuk van.
Így legalább jól kipihentük magunkat a vasárnapi szuperrallyra, ahol ismét alkalmunk adódott arra, hogy megmutassuk magunkat, illetve keresztbe-kasul kocsikázzunk. Sajnos a vasárnapi, első szakasz rögtön etap lett, mert többen is estek-keltek, a továbbiakban viszont igyekeztünk minél látványosabban autózni a közönségnek. Valami azonban továbbra sincs rendben az átbeszélőnkkel, nagyon nehezen tudunk kommunikálni Gáborral az autóban, mert folyamatosan recseg, szakadozik a vétel. A műszaki fennakadások mellett erre is kell majd találnunk valami megoldást, hogy normális körülmények között tudjunk versenyautózni a jövőben.
A hangulat most is jó volt, bár az eredményünk, az utolsó hely nem adhat okot örömre. Miután felsoroltak minket a 3-as kategóriába, így ott nem tudtunk érdemben beleszólni a küzdelmekbe, de ha nincs ez a műszaki probléma, akkor a kétkerekesek között eredményesebbek is lehettünk volna. Na de majd Veszprémben…

Veres Gábor: Sajnálatos módon megint egy technikai probléma szólt közbe a hétvégénk során. Az azonban a legrosszabb, ha tét nélkül „versenyzik”, autózik az ember – még akkor is, ha szuperrally keretében kell folytatnia. Mi elég nagy hátrányba is kerültünk a többiekhez képest, ráadásul – mivel nem volt meg a kategóriánk – felsoroltak bennünket a 3-as kategóriába, ahol Mitsubishikkel kellett volna megküzdenünk. Labdába sem tudtunk rúgni ellenük. Persze, a menetelést így is élveztük, de hiányzott az a plusz, amit az vált ki, hogy van tétje a futamunknak.
A szombati gondok után másnap egy nyikkanása sem volt a kocsinak. A második körben elütöttünk egy lassított, ami után furán állt a futómű, de szerencsére ezt is sikerült megcsinálniuk a szervizeseinknek. Befejeztük a versenyt, mi jól szórakoztunk és remélhetőleg jól is szórakoztattuk a közönséget. A 2WD-ben elért 5. pozícióért ráadásul még pontot is kaptunk, ami azért egy kisebb sikernek elkönyvelhető.
Láttuk most is, hogy a Z4 nem való kifejezetten murvára, de igyekeztünk úgy terelgetni, ahogy azt a legjobbnak találtuk ilyen körülmények között. Igaz, az itteni talaj még jó minőségűnek mondható, azonban a nagy esőzések, és a traktorok így is mély nyomokat hagytak rajta, amivel nekünk is meg kellett küzdenünk. A Laktanya utolsó, szlalomos része pedig egyáltalán nem feküdt a BMW-nek. De a legfontosabb az, hogy minden versenyből tanul az ember. Mi itt is sok tapasztalattal gazdagodtunk, amit remélhetőleg fel tudunk majd használni a Veszprém Rallyenk során.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum