2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

„Nyitott szertárkapuk 2016” – Katasztrófavédelmi gyermeknap

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyermeknap alkalmából nyílt napot rendez, melynek keretén belül a megye Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságai, Katasztrófavédelmi Őrsei és Önkéntes Tűzoltó Egyesületei lehetőséget biztosítanak a laktanyáik megtekintésére.

Magyarországon 1931. óta ünneplik a gyermeknapot, ami azon túl, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira és helyzetére, a világ sok országában ünnepnap is.

A rendezvény célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, valamint a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat népszerűsítése.

A nyílt nap során az érdeklődő gyermekek és családtagjaik részére a szervezeti egységek bemutatják készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, betekintést engednek a tűzoltók napi feladatvégzésébe.

Tűzoltó laktanya látogatási lehetőség: 2016. május 29. (vasárnap), 1000-tól 1600 óráig.

Letölthető dokumentum(ok):

Helyszínek

A katasztrófavédelmi gyermeknapon nemcsak a tűzoltólaktanyák nyílnak meg, hanem a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és annak vidéki kiállítóhelyei is ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket. A múzeum és a kiállítóhelyek elérhetők az alábbi linken:

http://muzeum.katasztrofavedelem.hu/

Kollégáink várnak minden kedves érdeklődőt!

Fotó: Dojcsák Dávid c. tű. szds. (illusztráció)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Komolyan veszi azt a régi mondást Bódi Sylvi, hogy „minden nap egy alma az orvost távol tartja”. A modell, aki aranykalászos gazda minősítéssel is ren…
A Filharmónia Magyarország miskolci bérletének új évadát a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje nyitja meg 2021. október 26-án a Miskolcon a Művészete…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum