2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Sikeres pályázat – a Jégpálya „nyári ruhája”
Sikeres pályázat - a Jégpálya

Sikeres pályázat – a Jégpálya „nyári ruhája”

Sikeres pályázat - a  Jégpálya Miskolc M.J.V. Önkormányzata és a Miskolc Városi Szabadidőközpont által közösen beadott pályázatnak köszönhetően, – mely a helyi önkormányzatok fenntartásában lévő sportlétesítmények felújításának támogatását célozta meg –  Varga Zoltán önkormányzati miniszter döntésének megfelelően, sikerült a maximális tízmillió forintot elnyerni.

Az összeg a II. sz. jégpályára kerülő speciális sportburkolat költségeinek egy részét hivatott fedezni és a támogatási szerződés megkötését követően kerül majd folyósításra. A hiányzó közel 6,4 millió forintot a Szabadidőközpont saját erőből kívánja előteremteni.

Az új, több rétegben felkenhető műgyanta-műgumi ún. polysport burkolati rendszer a 2008. évben felújított beton pályatestre kerül majd rá, amelyen télen időszakos jelleggel jégpálya is létrehozható lesz.

A mintegy 1800 m² méretű, 4 mm vastagságú multifunkciós felületen többek között kézilabda-, streetball-, valamint teniszpálya alakítható ki, ami biztosítja a terület tavasztól őszig terjedő időszakának folyamatos kihasználtságát, a jégpálya három-négy hónapos téli igénybevétele mellett.

A folyamatosan létesítmény gondokkal küzdő Városi Diáksport Bizottság – mely egyébként a Szabadidőközpont belső szervezeti egysége-, valamint városunk fogyatékkal élő sportolói számára is korszerű körülményeket biztosít az új pálya létesítése. A késő-délutáni és hétvégi időszakban pedig a szabadidősport szolgálatába állítva kínál mozgás lehetőséget nem csupán a miskolci, hanem a környező települések lakossága részére is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek