2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 394 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Red Bull Air Race: Muroja győzött a hétvégén, de Sonka vezet a döntő előtt

Red Bull Air Race: Muroja győzött a hétvégén, de Sonka vezet a döntő előtt

Joshide Muroja bravúros győzelmével végződött hétvégén a Red Bull Air Race világbajnokság utolsó előtti fordulója. A német Lausitzringen megrendezett futamon bár felhozta magát a negyedik helyről a japán pilóta, győzelme arra nem volt elég, hogy összesítettben megelőzze a cseh Martin Sonkát, aki bronzérmes lett vasárnap. Második helyen az ausztrál Matt Hall végzett. A hétvégi futammal a mezőny búcsúzik az európai helyszínektől – a száguldás október 14-15-én ér véget az indianapolisi döntőn.

Állva szurkolt a teltházas Lausitzring közönsége vasárnap, amikor a cseh Martin Sonka, a japán Joshi Muroja, az ausztrál Matt Hall és a spanyol Juan Velarde megmérkőztek egymással a döntőben. Elsőként Hall állította be 50.846-os idejét, melyet Muroja rögtön meg is döntött: 50.451-nél állt meg a stopper, amikor az utolsó kapun is átrepült. Ezután Juan Velarde következett, aki sajnálatos módon büntetést kapott, így Martin Sonkán volt a sor, aki 50.964-es idejével végül harmadik lett.

Ezek után kihagyhatatlan lesz az indianapolisi döntő a következő hónapban, ugyanis továbbra is 2-3 pont különbség választja el az élbolyt vezető pilótákat egymástól. Martin Sonka jelenleg 63 ponttal első, Muroja 59-cel második, míg a kanadai Pete McLeod 56 ponttal harmadik. Mivel még egyik pilótának sincs Red Bull Air Race világbajnoki címe a top három közül, mindenkin nagy lesz a nyomás. Ugyanúgy, ahogy Kirby Chambliss-en, aki bár 2008-ban megszerezte a világbajnoki címet, de azóta nem tudott duplázni, így, 52 ponttal a vége előtt nem kizárt, hogy az amerikai lehet a 2017-es bajnok. Szintén Chambliss mellett szól a hazai pálya előnye és a több ezer amerikai szurkoló bíztatása is, így a meccs még nincs lejátszva.

„Természetesen nagy öröm számunkra a győzelem, főleg a kazanyi és portói szereplésünk után. Ám a csapatom munkájának köszönhetően újra csúcsformában vagyok én is és a repülőgép is, ezt nagyon köszönöm nekik” – mondta Muroja a győzelem után. „Most, hogy karnyújtásnyira van a világbajnoki cím, minden erőmmel küzdeni fogok érte. Az indianapolisi stratégiánk egyszerű: repülj a leggyorsabban és nyerj!”

A csapatok most négy hétre visszavonulnak, hogy felkészüljenek az október 14-15-én megrendezendő indianapolisi döntőre, melyre jegyek már kaphatóak a www.redbullairrace.com-on.

A lausitzi futam  eredményei:
1. Joshide Muroja (JPN), 2. Matt Hall (AUS), 3. Martin Sonka (CZE), 4. Juan Velarde (ESP), 5. Pete McLeod (CAN), 6. Kirby Chambliss (USA), 7. Mikaël Brageot (FRA), 8. Petr Kopfstein (CZE), 9. Nicolas Ivanoff (FRA), 10. François Le Vot (FRA), 11. Cristian Bolton (CHI), 12. Matthias Dolderer (GER), 13. Peter Podlunšek (SLO), 14. Michael Goulian (USA)  

A világbajnokság állása: 1. Martin Sonka (CZE) 63 pont, 2. Joshide Muroja (JPN) 59 pont, 3. Pete McLeod (CAN) 56 pont, 4. Kirby Chambliss (USA) 52 pont, 5. Matt Hall (AUS) 37 pont, 6. Petr Kopfstein (CZE) 37 pont, 7. Juan Velarde (ESP) 28 pont, 8. Matthias Dolderer (GER) 27 pont, 9. Michael Goulian (USA) 24 pont, 10. Mikaël Brageot (FRA) 19 pont, 11. Nicolas Ivanoff (FRA) 16 pont, 12. Peter Podlunšek (SLO) 14 pont, 13. François Le Vot (FRA) 9 pont, 14. Cristian Bolton (CHI) 7 pont

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M Hosszabb kihagyás után a hétvégén újra rajthoz áll Lángi …

További cikkek